Tidligere svar

Trends inden for friluftsliv mv

Spørgsmål

I forbindelse med en scenarieopgave, skal jeg finde ud af hvad det spejdercenter jeg arbejder på skal tilbyde sine kunder i fremtiden.
Vi lejer hytter ud til institutioner, organisationer og virksomheder.
Jeg mangler oplysninger om hvilke trends der røre sig inden for friluftsliv og oplevelsesturisme.
Især statistik men også artikler.

Svar

Ved at søge på emneordet=spejderarbejde, fandt jeg nedenstående der er ret ny og som lyder inspirerende:

Hvorfor karse til et ildmøde? : idébog til flokledere
Carlsen, Kim
Emne: spejdere ; spejderarbejde
BOG: 1. udgave, 1. oplag. 55° Nord, 2007
Kim Carlsen m. fl., redigeret af Asger Jensen og Marianne Pedersen, billedredaktion Marianne Pedersen, fotos Marianne Pedersen m. fl., tegninger ... Jørgen Hedegaard m. fl.
1. udgave. 2007. 160 sider, illustreret i farver
Forlag: 55° Nord
Form: idematerialer
Målgruppe: for spejderledere
Opstilling i folkebiblioteker: 37.206
Med litteraturhenvisninger
ISBN-13: 978-87-7041-495-1
Pris ved udgivelsen: kr. 248,00

Endnu en søgning i Bibliotek.dk på fritekst=oplevelsesøkonomi? friluft? gav nedenstående, der også kunne være relevant for dit emne:

Betaling for friluftsliv kan være en gevinst for alle
Lund, Jens Friis
Emne: skove ; friluftsaktiviteter ; friluftsliv ; brugerbetaling ; oplevelsesøkonomi ; markedsføring
Oplevelsesøkonomi giver skovene mulighed for at levere nye produkter eller levere det samme produkt i flere former TIDSSKRIFTSARTIKEL: Skoven. - Årg. 39, nr. 3 (2007). - S. 110-113 : ill.

Desuden har jeg søgt på bibliotek.dk i fritekstfeltet på spejder? friluft?, hvilket giver ca. 40 poster. Heriblandt er der nedenstående materiale som jeg tænker kunne være relevant:

Stampe, Loui
En holdningskampagne for Det Danske Spejderkorps
Emne: kommunikation ; friluftsliv
Institut for Visuel Kommunikation.
BOG: Danmarks Designskole, 2005. 35 s.
Forlag: Danmarks Designskole

Hvis du ønsker at bestille bøger eller artikler fra Bibliotek.dk klikker du på "Bestil bog/artikel denne udgave" til højre for posten. Herefter skal du angive hvor du ønsker at hente materiale samt afgive dine låneroplysninger. Du kan også klikke dig ind på "Se hvilke biblioteker der har materialet" og på forhånd tjekke om de har den på dit sædvanlige bibliotek.

Jeg tror også du kan søge inspiration til aktiviteter på forskellige spejderkorps' hjemmesider ved at se hvilke aktiviteter og arrangementer de tilbyder deres medlemmer.
Jeg har bl.a. fundet frem til denne side http://www.spejdernet.dk/Aktuelt.aspx ved at søge på Google (spejdere oplevelser). Her kan du under "aktuelt" se hvilke arrangementer der kører og desuden finde links til andre korps og foreninger, samt materiale til aktiviteter.

Mht statistik har jeg brug for noget mere konkret at søge efter. Det er ikke muligt at finde præcis statistik omkring hvilke aktiviteter der er blandt spejderne og om der skulle være en stignende eller faldende tendens. Jeg har heller ikke kunne finde statitik omkring spejderforeningernes medlemmer.
Du kan evt. forhøre dig på dit uddannelsesbibliotek om de har adgang til Index Danmark/Gallup. Det er en betalingsdatabase, hvor der muligvis kunne findes noget relevant statistik om det du søger.

Jeg håber overstående kan hjælpe dig på vej med din opgave.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Det er fredag og vi besvarer spørgsmål fra kl 8 til kl 20 - så lige nu holder vi fri.

Du er naturligvis velkommen til at sende os et spørgsmål. Så svarer vi, når vi er tilbage