Tidligere svar

Filmen "Tomas - et barn du ikke kan nå"

Spørgsmål

Hvilket tidspunkt af året blev filmen Tomas et barn du ikke kan nå optaget? Hvor kan jeg se den? Den er jo aldrig blevet genudsendt i fjernsynet?
Gad vide hvorfor?

Jeg var 7 år, da den havde biografpræmiere

Svar

I beskrivelsen af filmen "Tomas - et barn du ikke kan nå" på Det danske Filminstituts hjemmeside står der bl.a. følgende:

"Spillefilmagtig dokumentarfilm, hvor man følger skuespilleren Lone Hertz og hendes fjortenårige søn Tomas under en sommerferieuge i Skagen...." så svaret på det første af dine spørgsmål må være "om sommeren"...

Se her:
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/film/tomas-et-barn-du-ikke-kan-na

Filmen havde biografpremiere den 3. november 1980, og som det fremgår af ovenstående links vil du kunne se filmen i
Videoteket
Gothersgade 55, 1. sal
1123 København K

Det er gratis at se film på Videoteket, og du kan læse mere om dette fantastiske tilbud og se videotekets åbningstider - både med og uden bemanding - på dette link:
https://www.dfi.dk/cinemateket/bibliotek-og-videotek/videoteket

Du skriver "Den er jo aldrig blevet genudsendt i fjernsynet? - Gad vide hvorfor?", men jeg kan på websitet "Dansk film og TV" læse, at filmen er vist på DR1 2 gange i 1982, nemlig den 18. og 28. februar - se dette link:
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=media&value=18464

Så filmen har altså været vist på TV.

Du vil måske også have glæde af at læse bogen "Tomas et barn du ikke kan nå" af Hanne Billing, udgivet i 1982.

Bogens indholdsnote:
"Med udgangspunkt i filmen af samme navn, prøver forfatteren at give "normale" mennesker en forklaring på åndsvages adfærd og følelsesliv og samfundets ansvar for denne gruppe menneskerMed udgangspunkt i filmen af samme navn, prøver forfatteren at give "normale" mennesker en forklaring på åndsvages adfærd og følelsesliv og samfundets ansvar for denne gruppe mennesker."

Bogen kan bestille hjem via bibliotek.dk - se dette link:
https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A05724341

 

24-10-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive