• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

SRP dødsstraf i USA og raceadskillelse- kilder

Spørgsmål

Hejsa.

Jeg går i 3g og skal snart i gang med at skrive SRP, og kunne derfor godt bruge lidt hjælp til at finde relevante kilder.

Mit emne er dødsstraf i USA, og jeg tænker at vinkle opgaven hen på hvilken betydning racespørgsmål har i denne sammenhæng. Umiddelbart planlægger jeg at bruge bogen "just mercy" af Bryan Stevenson som primær litteratur.

Jeg mangler dog nogle historiske kilder, der eksempelvis kan belyse udviklingen af dødsstraf i USA fra omkring 1930'erne til nu og gerne med raceadskillelsesvinklen også.

Ellers gerne andet omkring dødsstraf i USA i forbindelse med raceadskillelse.

Jeg håber det giver nogenlunde mening.

På forhånd tak.

Mvh. Stine

Svar

Først og fremmest henviser jeg til denne oversigt over bøger og artikler på Faktalinks opslag om dødsstraf: https://faktalink.dk/titelliste/doed#anchor3528 - måske er der noget her, der kan hjælpe dig videre?

Se også Faktalinks underside, der specifikt handler om dødsstraf i USA: https://faktalink.dk/titelliste/doed#anchor735

Du kunne også inddrage George Bush Snrs 'Willie Horton' TV-reklame under valget i 1988 som en audio-visuel kilde. Læs mere om reklamen og se den  her: https://www.vox.com/2018/12/1/18121221/george-hw-bush-willie-horton-dog-whistle-politics

McCleskey vs Kemp sagen kunne også have interesse for dig. Læs om sagen her: https://www.oyez.org/cases/1986/84-6811 - bemærk at du ude til venstre kan høre indlæg fra retslokalet, som også er transkriberede, når de åbner i et nyt vindue. Dette kunne du f.eks. bruge som kildemateriale?

Hvis du søger hos NGOen Death Penalty Information Center, kan du måske finde materiale? https://deathpenaltyinfo.org/ - se især denne underside: https://deathpenaltyinfo.org/policy-issues/race - og denne rapport ser meget interessant ud i forhold til dit fokus: https://files.deathpenaltyinfo.org/documents/reports/Enduring-Injustice-Race-and-the-Death-Penalty-2... - bemærk at der undervejs i rapporten er en række uddrag fra historiske kilder, du kunne inddrage i dit arbejde.

Se også disse tidligere nyheder hos Amnesty International og New York Times- måske kunne disse og lignende, nyere artikler bruges i din afsluttende diskussion og perspektivering? https://amnesty.dk/nyhedsliste/2019/californien-saetter-doedsstraf-paa-pause

https://www.nytimes.com/2020/08/03/us/racial-gap-death-penalty.html

Jeg håber, at disse links kan hjælpe dig videre i dit arbejde. Held og lykke med opgaven. :-)

19-02-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive