• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Kastrering af hund

Spørgsmål

kastrering af hund.
Min nabo, en gammel mand på 81 år, har en gravhundblanding hanhund. Den er ca. 6-7 år. Han har overtaget den efter er dødsbo. Hunden har været afrettet, venlig og lydhør, men da han ikke har forstået at holde dette vedlige, har hunden overtaget hjemmet. Den gør når hanhunde går forbi og når han går tur med den. Og han forstår ikke at få den til at holde op. Problemet er, at den er så stærk at den kan vælte ham omkuld, han er faldet én gang. Derfor går han kun tre korte ture med den om dagen og hunden er klart understimuleret.
Jeg går tit lange ture med den hvor den får lov at snuse, tisse, opleve og snakke med andre hunde. Jeg har ikke problemer med at få den til at adlyde, men den kræver en fast hånd og den er så glad for disse ture.
Når den løber frit med andre hunde opfører den sig meget normalt, men den er alt for interesseret i hunhunde. Der hvor hunhunde har tisset, står den og smasker og slikker længe inden den knurrer og markerer. Den er så ivrig at den vil hoppe på alle hunhunde, og fortsætter stædigt selv om den bliver grundigt afvist. jeg har oplevet flere gange, at den også vil hoppe på hanhunde. Den har præsteret at ville parre sig med en kastreret labrador, den hoppede på bagbenene i ca. 1/2 time, et morsomt syn.
Jeg vil spørge, om det kan hjælpe at få kastreret hunden. Min nabo er så glad for den og den for ham, så de kan måske få nogle mere rolige år sammen.

Svar

Det er en almindelig antagelse, at kastration gør dyr roligere og mindre territorielle. Jeg tror (efter hvad jeg har læst), at kastration vil kunne dæmpe nogle af Rufus's unoder, men det siger sig selv, at jeg som bibliotekar ikke kan udtale mig som fagmand. Kastration er jo også et spørgsmål om holdning til dyrs velfærd, og her kan jeg ikke råde dig.

Jeg synes, at du skal sende dit spørgsmål til Dyrlægevagten, de har en brevkasse og de har ekspertisen.

www.dyrlaegevagten.dk/frame.cfm/cms/sprog=1/grp=2/menu=25/

Det kunne jo også være, at Rufus "kun" skulle have psykologisk rådgivning. Der findes mange hundepsykologer på nettet, som man kan skrive til. Jeg ved ikke, hvem der er den bedste, så jeg henviser dig til at gå i www.google.com og søg på HUNDEPSYKOLOG. Mange af hundepsykologerne har en brevkasse.

Både dyrlægevagt og psykologer kræver et mindre vederlag for svar.

Du kan også gå på biblioteket og låne bøger om hunde og hundepsykologi. De står i gruppe 63.67

Hvad angår hundepsykologi kan jeg anbefale:

BOG
Hallgren, Anders
Opslagsbog i hundepsykologi / Anders Hallgren ; oversat af Irene Liliequist. - 1. udgave, 1. oplag. - [Kbh.] : Aschehoug ; [Solrød Strand] : i samarbejde med Dansk Kennel Klub, 2003. - 214 sider

Jeg håber, at disse råd og henvisninger kan bringe dig videre i løsningen af problemet. Og jeg kan kun give dig ret i din sympatiske betragtning om, at din nabo og Rufus gerne skulle kunne få nogle rolige år sammen.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive