• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Bilmarkedet i Tyskland, elbiler og den grønne omstillings indflydelse herpå.

Spørgsmål

Hej jeg søger materialer om nedenstående studieområdeprojekt
(Elbilmarkedet i Tyskland)
1. Hvordan elbilmarkedet ser ud i Tyskland og hvordan den grønne omstilling har ændret branchen.
2. Konkurrencen i branchen
3. Den grønne omstillings indflydelse på den tyske bilbranche

Erhvervspolitiske og skattepolitiske elementer

Håber I kan hjælpe mig!.. Alt med den mindste relevans, modtages med stor glæde :-)

 

Svar

Nu ved jeg ikke, hvilken uddannelsesinstitution du er tilknyttet, og om der er et bibliotek, der har adgang til baser med information om brancher og markeder samt nyheder.

Jeg er bibliotekar på Syddansk Universitetsbibliotek, som er i både Sønderborg, Kolding, Esbjerg, Odense og Slagelse. Her har vi adgang til forskellige baser med rapporter, som kan fortælle dig, om det du har brug for at vide.
Som følge af bestemmelser om adgang til vore baser, så er det kun studerende og forskere/undervisere tilknyttet Syddansk Universitet, der kan tilgå baserne online hjemmefra.
Alle andre, det vil sige at vi har offentlig adgang, skal komme på biblioteket og hente informationer ved hjælp af vore bruger-pc'ere.
Her er hvad jeg hurtigt kunne finde frem:

Baser:
Marketline
Heri rapport: Germany- Hybrid & Electric Cars. Udgivet d. 28. april 2021. 64 sider. Ældre rapporter ligger også i databasen.

Statista - med søgning på "electric cars germany"
Heri rapporter som: Electromobility in Germany. Udgivet d. 27. april 2021. Findes i 2 versioner med undertitlerne, "Statistics and facts on electromobility in Germany" og "Statista Dossier on electromobility in Germany".
Der ligger også en rapport med titlen "In-depts report: eMobility 2021", samt diverse statistikker om emnet, når det gælder Tyskland.

Nexis Uni - med søgning nyheder, avanceret, engelsk- og tysksprogede, fra 2017 og frem på ordene "electric cars, germnany, market, development" gav mig fra 1200 hits til over 2000 hits, alt afhængig hvor søgeordene står i artiklerne, så her mangler der heller ikke noget.

Sagen er så den,  om du har mulighed for at komme i nærheden af disse baser? Jeg håber det bedste.

15-11-2022

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive