Tidligere svar

Fantasybog fra da jeg var barn

Spørgsmål

Hej,

Jeg har i nogle år forgæves ledt efter en bog, som jeg læste som barn. Problemet er, at jeg hverken kan huske titel, forfatter eller navne på personer. 

Jeg forsøger derfor at skrive rundt til bibliotekarer, i håb om at handlingen vækker genklang hos nogen, da jeg rigtig gerne vil videregive dette barndomsminde til mine egne børn.

Jeg læste bogen, da jeg var 13-15 år. Hvilket betyder, at den er skrevet før år 2000 (men da kan sagtens være meget ældre end det). Jeg tror, at jeg læste den på dansk, men jeg læste på daværende tidspunkt også en del på engelsk, så den kan godt være engelsk.

Det er en fantasy hvor hovedpersonen er en dreng. Der er ikke ret mange andre personer end hans mor, far og en stedmor, som er healer. Han vokser op hos hende. Han skal lære magi, magi er knyttet op på noget med magiske ord og så noget med at finde essensen af et dyr for at kunne trylle.

Der er nogle vogtere / troldmænd af de fire "verdenshjørner". Vogterne er vidst nok hans mor, far og onkel. Hans mor er vidst nok ond – han kæmper mod hende til sidst.

Jeg lånte den på skolebiblioteket, men husker ikke forsiden eller tykkelsen – men det var en bog af romanstørrelse. Den var ikke del af en serie (med mindre der efterfølgende er skrevet flere bøger. Jeg lånte den mellem 1996 og 2000.

Jeg ved godt det ikke er meget af gå efter. Så jeg krydser fingre for, at der sidder en derude, hvor mine brudstykker vækker genklang.

Tusind tak for din hjælp

Mvh Nathasja Preus 

Svar

Ja, jeg er ikke overbevist om, at jeg har fundet den rette bog til dig. De stikord, du har givet mig, er ikke altid det man kan søge på. Men jeg har et forslag:

Cecilie Eken: Troldemandens søn 

Her er links til hhv bibliotek.dk og forfatterens egen beskrivelse: https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A20394854 og https://cecilieeken.dk/book/troldmandens/.

22-10-2020

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive