Tidligere svar

"social control og policy"

Spørgsmål

Kære biblioteksvagt
Jeg skriver speciale på Journalistik og sidder med en gammel artikel: "Social control in the newsroom: A functional analysis" skrevet af Warren Breed i 1955. Jeg har prøvet at søge på RUC, Det Kongelige Bibliotek og bibliotek.dk, men jeg kan ikke finde andet end en bog fra 1980 på RUC.
Kan du hjælpe mig med at finde nyere litteratur om "social control og policy", gerne af Warren Breed (hvis han har skrevet noget)?
Jeg håber at høre fra dig snarest, da jeg sidder med min analyse og skal bruge supplerende teori så hurtigt som muligt.

Svar

Når jeg søger på Google og Google Scholar, kan jeg se, at Warren Breed især var aktivt skrivende i 50erne og 60erne, så jeg har ikke kunnet finde noget af ham i nyere tid. Han døde i 1999 i flg dette link:
http://www.scientificanalysis.org/breedlynch.html.

I tidsskriftet "Social Forces", 1958, vol. 37, hft. 2, pp.109-116, har jeg fundet en artikel af ham, som måske kan være relevant for dig. Artiklen hedder:"Mass communication and socio-cultural integration". Roskilde Universitetsbibliotek har dette tidsskrift i elektronisk form, så du kan få artiklen via biblioteket.

Via RUB kan du endvidere søge på tidsskriftet "Journal of comm. inquiry". I bladet fra 2004, no. 3
findes artiklen: "Business, advertising, and the social control of news" af Robert L. Craig. Denne artikel kan muligvis være relevant ?

På Google har jeg også fundet en artikel i fuld tekst fra "Journal of mass comm. quarterly" 2001, som hedder "The roots of a sociology of news". Den kan du muligvis bruge, da den bl.a. omhandler Warren Breed. Du finder artiklen via dette link:

http://journalism.utexas.edu/faculty/reese/publish/roots%20of%20a%20sociology.pdf

Jeg håber ovenstående kan være til hjælp for dit speciale.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Hvem svarer på spørgsmål lige nu?
EvaSvendborg Bibliotek
Jørn Svendborg Bibliotek
Kristian Biblioteket i Thy