• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Lån af standard

Spørgsmål

Kan jeg låne : EN 16025-1 ?

Svar

Der er tale om en såkaldt "standard" - som i Danmark har dette nummer:
DS/EN 16025-1.

Standarden er udgivet i 2013 og titlen er:
Varme- og/eller lydisolerende produkter i bygninger - EPS-isolering - Del 1: Krav til fabriksfremstillede EPS-isoleringsplader.

Standarden kan købes ved Dansk Standard - og prisen er angivet til 555 kr. - se dette link:
https://webshop.ds.dk/da-dk/standard/ds-en-16025-12013

Standarden har ikke en særskilt "post" i databasen bibliotek.dk - så derfor kan du ikke umiddelbart selv bestille standarden.

Ud fra det oplyste postnummer forventer jeg, at du er bruger på Odsherred Bibliotek, og Odsherred  Bibliotek abonnerer sandsynligvis ikke på danske standarder.- Det gør mit bibliotek (Herning Bibliotekerne) i al fald ikke, da det er utrolig kostbart med et abonnement.

De forskellige danske biblioteker har forskellige procedurer, i forhold til hvordan de skaffer standarder til deres brugere, men jeg kan oplyse, at Syddansk Universitetsbibliotek abonnerer på danske standarder, og biblioteket er villig til at udlåne disse standarder til andre biblioteker. Den procedure anvender vi på mit bibliotek, når vi skal have fat i en standard til en bruger, men det er ikke nødvendigvis muligt at få fat i standarden "fra dag til dag". - Så hvis det haster for dig bliver det måske nødvendigt at købe standarden, som beskrevet ovenfor.

Jeg vil foreslå dig at sende en mail til Odsherred Bibliotek:
biblioteket@odsherred.dk 

Du kan også ringe til dem - telefon 5966 5000 i tidsrummet kl. 9-15.

Jeg regner med, at biblioteket godt vil bestille den hjem til dig, selv om biblioteket stadig er delvist nedlukket, men snak med dem om sagen.

 

17-03-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive