Tidligere svar

Verdensbilleder og Tycho Brahe

Spørgsmål Hej. Jeg sidder i øjeblikket med en SOP opgave og skal bruge nogle kilder med følgende: Forskellen på Geocentrisk og Heliocentrisk verdensbillede, Tycho Brahe og hans målinger, Religion vs Videnskab i forhold til Tycho Brahe. Svar

Hej Rikke

Der findes en tidsskriftartikel i et magasin fra 2001, "Aktuel astronomi, nr. 3": Tycho Brahes kosmologiske felttog - som handler om hans program for løsningen af datidens store spørgsmål: et geocentrisk eller et heliocentrisk system - striden mellem Ptolomæus og Kopernikus. Du kan fremsøge den via bibliotek.dk. Den er på 5 sider og kan bestilles gennem dit lokale bibliotek.

Avisen Kristeligt dagblad bragte i 17/7-2015 en artikel af Tove Elisabeth Kruse, "Virkeligheden har mere end ét niveau". Den ligger også i bibliotek.dk, hvor den kan printes ud i fuldtekst fra Artikelbasen Infomedia. Måske har du i forvejen adgang gennem din skole?

På dette link (Tycho Brahe`s Earliest instruments" http://www.renaessanceforum.dk/12_2017/12_christianson_brahe.pdf) kan du læse en masse om hans målinger.

Der er også kommet en helt ny bog på 127 sider af Ove von Spaeth, "Tycho Brahes magiske verden". Den er udlånt rigtig mange steder, men hvis du skynder dig, kan dit bibliotek måske nå at skaffe den hjem til dig.

Håber det gav lidt hjælp, god vind med den spændende opgave :-)  

07-12-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive