Tidligere svar

SSO om pesten i Middelalderen

Spørgsmål

Hej Biblioteksvagten. Jeg er ved at skrive SSO, om pesten i Middelalderen i Danmark, jeg skal til at skrive om hvordan man håndterede den, og mangler en primære kilde (nogle skrifter fra den gang) Er det noget som findes?

jeg har selv forsøgt at finde noget fra

Arild Huitfeld

Christian IV

Dog uden meget held

Men tænkte hvis der fandt noget fra nogle mere dagligdags mennesker ville det være perfekt, så man kunne sammenligne deres oplevelser af pesten.

På forhånd tak

Med venlig hilsen

Pernille Hansen

Svar

Hej Pernille

Spændende emne.

Du kender sikkert allerde hjemmesiden "danmarkshistorien.dk" fra Aarhus Universitet. Her ligger rigtigt meget om dit emne.

Aalborg Universitetsforlag udgav i 2005 bogen "De måske udstødte: historiens marginale eksistenser". Jeg sidder ikke lige med den, men den kunne muligvis indeholde beskrivelser, eller henvisninger til de kilder, du leder efter. Generelt er det altid klogt at kigge på henvisninger der står anført i bøger, man har fundet om sit emne. 

Hvis du har adgang til netmediet Faktalink og søger på ordene "pest"/ "den sorte død" får du vist artikler, hvor der kan være kildehenvisninger, du måske kan bruge.  

På Biblioteksvagtens egen hjemmeside er det en god idè at søge i tidligere svar på ordet "pest/ pesten" , her ligger også gode kilder. Nogle af svarene er af ældre dato, men prøv alligevel at klikke dig rundt på nettet, hvor der også ligger nogle spændende ting, som både privatfolk og akademiske studerende har arbejdet med, bl.a. på et ældre site "academia.dk", hvor denne ligger, "Pesten i Danmark- en kildesamling".

Endelig skal du prøve at se på tidsskrift.dk, som udgives af det Kgl. Biblioek. Hvis dit bibliotek giver dig adgang, søger du på "pest" og får vist henvisninger til artikler om dit emne, artikler du måske kan bestille en kopi af.

Jeg håber det var til hjælp, ellers må du vende tilbage.

Pøj, pøj med opgaven 

 

25-02-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive