• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Slægtsbøger

Spørgsmål

Hej Bibloteksvagt.
Jeg skriver fordi jeg søger noget viden om min slægt; jeg ved desværre ikke så meget udover at på min mors side kommer jeg fra slægter med navne Lippert, Valbjørn & Balling.
Er det muligt at finde nogle slægtsbøger eller andet matriale som jeg kan finde noget viden om min slægt?
Vh Birthe

Svar

Det er et spændende område, slægtsforskning, men også meget omfattende område at gå i gang med. Der er masser af bøger om emnet på bibliotekerne, men den bedste måde at komme i gang på, efter min mening, er at sætte sig godt ind i hjemmesiden Statens Arkiver, og så kan man gå i gang med at søge.

Der er nogle grundelementer, som er vigtige. Du skal se, om du kan finde dåbsattester, dødsattester, vielsesoplysninger, billeder med datoer og sted på osv., da disse er af allerstørste betydning, når du skal søge efter slægtninge tilbage i tiden.

Man kan sige, at det man gør er, at tage detektivhatten på, og begynde at lede systematisk efter oplysninger. Feks. hvis du ved, hvornår dine bedsteforældre er gift, så kan du i kirkebogen, såfremt de er kirkeligt viet, finde datoen for vielsen i den pågældende kirke, og så vil der her stå oplysninger om deres forældre, stilling og hvor de kom fra. Således kan man hele tiden gå bagud i tiden og finde slægtninge på den måde. Men skru tålmodighedsbrillerne godt fast. Det tager tid. Men er også sjovt :-)

Læs mere her på Statens arkiver:

https://www.sa.dk/da/hjaelp-og-vejledning/rigsarkivets-online-vejledninger/ny-slaegtsforskning-saada...

10-09-2018

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive