Tidligere svar

SRP Fitness og identitet

Spørgsmål

Hej
Jeg er en elve på Aarhus statsgymnasium. Jeg går i 3.g og skal derfor igang med SRP. Jeg har valgt at skrive om sundhed i det senmorderne samfund med fokus på fitnesskulturen og identitetsdannelse blandt de unge danskere. Har i noget materiale jeg kan brunge?

Svar

Hej Sidsel
Spændende emne - og meget aktuelt!
Til en god opgave skal du både bruge viden fra en bog/ bøger, som en fagperson har skrevet om emnet + nye artikler, samt noget fra nettet, hvor den allernyeste viden også lægges ud.
Hvis vi starter med bøgerne, kan du prøve at kigge lidt på disse, som du enten selv kan bestille hjem, eller få dit lokale bibliotek til at hjælpe dig med at skaffe. Begge har et par år på bagen, men jeg tror du vil kunne bruge nogle af kapitlerne. Brug tid på at læse bøgernes forord, så kan du hurtigt se, om der er stof, du kan bruge:
"Grundbog i idrætssociologi", redaktør Lone Friis Thing, samt "Kropskultur" af Midas Dekkers. (Bagerst i bøgerne står der tit henvisninger til andre gode bøger)
Mht. artikler, kan du prøve at søge i fanen, "Artikler" på www.bibliotek.dk.
Her kan du tidsafgrænse, hvor nye/gamle artikler du vil søge i, samt indsætte søgeord i emnefeltet + i fritekstfeltet. Hvis du logger dig ind med dit bibliotekslog-in, har du så mulighed for at læse- og udskrive den fulde tekst. Eks. kunne du overveje at perspektivere til en ældre artikel fra nr. 6/7 fra "Brugsens medlemsblad, "Samvirke" fra 1993, "Sport, krop og menneske" af en Henrik Madsen?
Du har også adgang til artiklen "700.000 danskere kan ikke tage fejl" af Kasper lund Kirkegaard, bragt i avisen "Politiken",1/7- 2012
På nettet kan du prøve at kigge på denne side, under punkt 3,5: https://idraetb.systime.dk/index.php?id=134#c974 og du kan jo også kigge på folks blogs, som f.eks. denne: http://cwtraining.bloggersdelight.dk/naar-fitness-bliver-ens-identitet/
Der er nok at tage fat på, kunsten bliver nok også at begrænse sig!
God vind med opgaven, det er altid dejligt at blive klogere, ikke? :-)

27-11-2018

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive