Tidligere svar

strømforbrug/energiforbrug og co2 udledning

Spørgsmål

Vi er i gang med at lave et teknologiprojekt om klima hvor vi vil lave en stemmestyret stikkontakt. Dertil skal vi have fundet ud af hvor meget strøm vi kan spare i et almindeligt dansk hjem. Men jeg har svært ved at finde statestikker over private danskeres stømforbrug, og hvor meget der går på standby til apparater. Derudover mangler jeg hvor meget CO2 der sendes ud ved at producere energi(Jeg ved godt de afhænger af om det er fra vindmølle eller kulkraftværk, men vi går efter f. eks kraftværket i herning der bruger lidt af hvert, men hovedsageligt træflis).

Svar

Jeg ser 4 spørgsmål i din forespørgsel.
1. Strømforbruget hos en dansk familie/husstand:
Dansk Energi har en statistik over el-forbrug i Danmark. Heri oplyses at det gennemsnitlige el-forbrug pr bolig er: 4024 kwh for 2007 http://www.danskenergi.dk/~/media/Energi_i_tal/Statistik_07_DK_net%20pdf.ashx se efter tabel nr 2.

2. Hvormeget strøm går til standby apparater
Det er svært at give et entydigt svar på hvad en dansk familie bruger af strøm på standby apparater, da det er meget forskelligt, hvad de har valgt at have i deres hjem. Jeg har dog fundet nogle gennerelle tal for, hvad de enkelte apparater bruger af strøm:
http://standby.lbl.gov/summary-chart.html
http://standby.lbl.gov/summary-table.html
Jeg fandt disse oplysninger via Energitjenestens hjemmeside. http://www.energitjenesten.dk/index.php?id=2062

3. Co2 udledning ved energiproduktion
I statistikken fra Dansk Energi findes også en tabel over den samlede udledning fra centralværkerne se efter figur 11. Hvis du skal have de specifikke tal for kraftværket i Herning, skal du nok have kontakt til dem.
Hvis du tænkte på hvad forskellige typer brændsel udleder af co2, kan du finde oplysningerne her: http://www.ens.dk/graphics/Energipolitik/dansk_energipolitik/CO2_kvoter/c_rapportering/standardfakto.... Oplysningen er fundet via Energistyrelsens hjemmeside.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Det er mandag og vi besvarer spørgsmål fra kl 8 til kl 22 - så lige nu holder vi fri.

Du er naturligvis velkommen til at sende os et spørgsmål. Så svarer vi, når vi er tilbage