• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Unges voldelige adfærd

Spørgsmål

Vi er i gang med at lave et 9. klasses projekt om unges voldelige adfærd. Vi vil gerne vide, hvorfor unge bliver voldelige. Om det kan have noget med opdragelsen, eller om det er påvirkningen af spil og film, eller hvad det er?

Svar

Det er et rigtig godt projekt I har og der er flere muligheder for at få information om emnet:
På jeres skole har i via Skoda adgang til en database der hedder Faktalink - og den er rigtig god til projektopgaver - jeg har fundet 4 faktalinks som nok passer lige til jeres emne:

Utilpassede unge
Pigevold og pigebander
Ungdomskriminalitet
Social arv og mønsterbrydere

Hvert faktalink er grundigt beskrevet med problemets omfang, hvorfor det sker og hvad man gør fra samfundets side. Nederst i hver Faktalink er der links til gode bøger, artikler og internetsider.

Forslag til bøger:
- Det er jo bare mit liv jeg skal have styr på : tidligere vilde pigers erfaringer og fortolkninger af deres virkelighed / af Nina Monefeldt Wittendorff.

- Den ungdom! : om den stadigt mere omsiggribende lovlydighed blandt unge i Danmark / af Flemming Balvig. - Glostrup : Det Kriminalpræventive Råd, 2006. - 192 sider : ill. (nogle i farver) Undersøgelse af ungdomskriminaliteten i Gladsaxe, Allerød og i de nordjyske landdistrikter, herunder en beskrivelse af udviklingen inden for de seneste 25 år (den er måske lidt svær men kig i indholdsfortegnelsen og se om i kan bruge dele af den)

- Unge på kant med loven : forbrydelse og straf / Gorm Bagger Andersen og Knud Erik Andersen ; tegninger: Peter Nielsen. - 1. udgave. - Valby : Borgen, 2004. - 102 sider : ill. i farver

Forslag til links:
http://www.crimprev.dk/sw159.asp - se afsnit om vold og børn og unge

http://www.stopvold.info/12-knivevaaben.html - en superaktuel kampagne som også kører på facebook

Avisartikler: hvis I vil have det allernyeste inden for emnet så prøv på jeres lokale bibliotek at få en bibliotekar til at søge i Basen Infomedia på avisartikler der handler om unge og vold inden for de sidste 3 måndeder - så vil i få masser.

Held og lykke med projektet og skriv endelig igen hvis I har brug for mere hjælp

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive