• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Torsk i opskrifter - præcisering

Spørgsmål

jeg kunne desværre ikke bruge de links, du sendte med.
men jeg mente netop hvilke andre fisk torsk kan erstatte i en opskrift.

Svar

Torsk kan sædvanligvis bruges som erstatning i opskrifter med sej (mørksej/lyssej) og med kuller. Men også brosme og lange kan erstattes af torsk.
Derudover hører hvilling, knude, kulmule, lubbe, sortmund, spærling og glyse også til torskefiskene, hvorfor alm. torsk formentlig også vil udgøre en fin erstatning for disse fisk.

Du kan evt. slå de enkelte fisk op for at se, om der er opskrifter/billeder af den tilberedte fisk - det kan måske give dig en idé om, hvilke retter, torsk med fordel vil kunne bruges som erstatning. Der er link til forskellige opskrifter med torskefisk her:

http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/fisk/torskefisk.php

"Torskefisk er en fællesbetegnelse for en gruppe af stort set altædende rovfisk. Torskefiskene lever oftest nær bunden og spiser alt fra krabber og muslinger til sild og fladfisk. Kødet er i langt de fleste torskefisk meget velsmagende, hvidt og saftigt. Selv om der er forskelle på de enkelte torskefisk, vil de ofte kunne erstatte hinanden i retter, hvor der indgår hvidt, magert fiskekød. Torskefisk er bedst i januar og februar, her er kødet af den bedste kvalitet og smagsoplevelsen bedst. Smagsbedømmelser af torskefisk viser, at frisk torsk smager mere af hav end af fisk."
(http://www.2gangeomugen.dk/index.php?id=34)

Se evt. også følgende link om de forskellige fiskearter:
http://home6.inet.tele.dk/biofish/Fiskearter/Marine_fiskearter/Torskefisk/torskefisk.html

God fornøjelse!

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive