• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Klipning af grønne asparges

Spørgsmål

Hvornår skal jeg klippe de høje visne toppe af mine grønne aspergesplanter.

Svar

Udfra disse svar skal de først klippes ved forårstid:

I bogen Seymour,John: Den selvforsynende have. 4.udg., Gyldendal,2002 står der s.150: "..Mange mennesker skærer toppen ned, så snart de bliver gule om efteråret, men jeg foretrækker at lade dem visne ned selv og give deres kraft tilbage til planterne"

På netsiden http://www.havenyt.dk/artikler/koekkenhaven/groensager/asparges/183.html er der en artikel om aspargesdyrkning.
I kommentarerne http://www.havenyt.dk/forum/kommentarer/375.html står der bl.a.:
Aspargesplanterne s top samler stadig næring til oplagring til næste års vækst, så de skal ikke fjernes endnu. Faktisk kan du bare lade dem visne ned og stå vinteren over som visne. Det har den fordel, at du i foråret ved første lugning kan se, hvor planterne er. Du kan da skære den visne top af. Det giver også mulighed for at nyde synet af de smukke røde bær på hunplanterne.

Hvis der i sommerens løb har været aspargesrust på skuddene, så skal toppen klippes af tidligt på efteråret og brændes for at undgå, at rustangreb overføres til næste år. I efteråret ses der sorte vintersporer på toppen, I sommerstadiet ses angrebet som rustrøde til kanelbrune pletter.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive