Tidligere svar

Wagners operaer

Spørgsmål

I en af Wagners operaer forekommer amazonernes vilde ridt, hvilken er det?

Svar

Kære Lars Ulrik

Når du skriver amazoner, så tror jeg faktisk du i stedet på nogle andre mytologiske krigerkvinder, der dog ikke stammer fra den græske mytologi, som amazonerne, men fra den nordiske, nemlig valkyrierne.

Wagners hovedværk, en cyklus af fire operaer med titlen Nibelungens Ring, tager udgangspunkt i nordisk/germansk mytologi, og i den anden opera i denne cyklus, som netop har titlen Valkyrien (Die Walküre på tysk), finder vi musikstykket, der populært går under navnet Valkyrieridtet: http://da.wikipedia.org/wiki/Valkyrieridtet
(Bemærk at der også er en knap på wikipedia-siden, så du kan høre musikstykket, for at blive sikker på at det er det rigtige)

Jeg vil næsten skyde på at det er dette musikstykke du tænker på, da det er meget kendt og har optrådt i mange steder i populærkulturen. Mest kendt er det dog nok fra Francis Ford Coppola's film Dommedag Nu, hvor det bliver spillet under en scene med et helikopterangreb.

Jeg håber et svar kunne hjælpe dig

Med venlig hilsen
Claus Jacobsen
Biblioteket Sønderborg

 

25-10-2014

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Det er mandag og vi besvarer spørgsmål fra kl 8 til kl 22 - så lige nu holder vi fri.

Du er naturligvis velkommen til at sende os et spørgsmål. Så svarer vi, når vi er tilbage