Tidligere svar

Medicinpriser

Spørgsmål

Vi skal skrive en rapport som handler omkring medicinpriser, mere præcist det 14 dags auktionssystem som benyttes til at fastsætte medicinpriserne på apotekerne.

Jeg har en artikel som hedder ”Konkurrence om distribution af medicin”, men syntes det er svært at finde flere informationer omkring emnet. Er det noget i kan hjælpe med? Jeg kunne også godt tænke mig nogle tal som kan bruges til at sammenligne medicinpriser i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Det syntes jeg også er rigtig svært at finde.

 

Svar

Du skriver, at du har "en artikel" med titlen "Konkurrence om distribution af medicin" - og jeg er usikker på, om du har hele publikationen med den titel - publikationen er på 142 sider - se her:

https://www.kfst.dk/media/2738/analyse-konkurrence-om-distribution-af-medicin.pdf

Umiddelbart ser den rapport (udkommet i 2016) nemlig ud til at dække meget af det du spørger om - herunder også oplysninger om medicinmarkedet i diverse andre lande. 

Rapporten afsluttes med en lang litteraturliste, som jeg vil henvise til og desuden vil bogen "Prioritering i sundhedsvæsenet : hvorfor er det nødvendigt?" - skrevet af  Kjeld Møller Pedersen og udgivet i 2015 måske også kunne bruges.

Lægemiddelstyrelsens hjemmeside om medicinpriser, kan muligvis også være af interesse - i al fald ift. at finde tal på om rådet - se her:

https://www.medicinpriser.dk/

og måske også Lægemiddelstyrelsens "hovedside" - se her:

https://laegemiddelstyrelsen.dk/

Tjek fx menupunkteterne "Tilskud og priser" og "Apoteker og salg af medicin"

  

Endelig kan Danmarks Apotekerforenings hjemmeside være relevant for dig - Se her:

https://www.apotekerforeningen.dk/

På foreningens hjemmeside linkes til diverse rapporter, analyser mv. bl.a. denne:

https://www.apotekerforeningen.dk/-/media/apotekerforeningen/analyseroekonomi/nyhedsbrevsanalyse-dan...

Held og lykke med din rapport.

  

07-11-2019

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive