Tidligere svar

en-æggede tvillinger

Spørgsmål

I 2013 fik vi en-æggede tvillinger. Dengang fik vi at vide, at man simpelthen ikke vidst hvorfor man fik en-æggende tvillinger. Det var et af naturens mysterier. Man vidste godt hvordan ægget delte sig, hvornår m.m. Men ikke hvorfor. Jeg kunne godt tænke mig at vide, om der er nyere forskning (eller ældre, vi bare ikke blev gjort opmærksomme på i 2013), der kan sige noget om hvorfor en-æggede tvillinger bliver til tvillinger, altså hvad der sætter processen i gang. Og hvorfor nogle kvinder får en-æggede tvillinger - er det genetisk, arveligt, miljø?
Jeg modtager gerne links, artikler eller andet om emnet - engelsk er også fint, og niveauet er ikke afgørende, både formidlet forskning og f.eks. artikler fra forskningstidsskrifter er meget velkomne.

Derudover leder jeg efter en udsendelse jeg mener er fra BBC omkring enæggede tvillinger, jeg kender desværre ikke titlen. Jeg så den i fjernsynet omkring 2013. Den fokuserede på de enæggede tvillingers deling og videre udvikling som fostre, samtidig med at der var indslag med voksne tvillinge-par, med fokus på de forskelle der var, selvom var en-æggede. Bl.a. var der to unge mænd, hvor den ene var homoseksuel og den anden ikke, samtidig med at den ene havde en kritisk sygsom, måske sclerose, den anden ikke.
Jeg håber I kan hjælpe mig med at genfinde denne udsendelse, helst så den kan lånes, ellers så jeg kan undersøge om jeg kan købe den.
Andre film/udsendelser, med samme tema, har også interesse.
På forhånd mange tak for hjælpen.

Svar

Filmen kan bestilles her http://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=861800-katalog%3A93048024.

Følgende link er til videnskabeligeartikler.dk :http://www.statsbiblioteket.dk/videnskabeligeartikler/index.jsp?query=identical+twins+introduction&k....

Jeg har lavet søgningen: identical twins introduction. Du kan gennemse artiklerne og bestille dem i Statsbiblioteket til levering i papirform på dit lokale bibliotek.

10-03-2016

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive