Tidligere svar

SAddam Husseins dom m.m.

Spørgsmål

Du har spurgt om: Hvorfor må Danmark, politiet, bruge tåregas,når der står at det er brud på konventionen imod kemiske våben, er det fordi at hvis man bruger det i krig ml. nabolandene så er det ulovlig, det har noget med dansk lovgivning. kan du finde noget om det`?OG hvad blev Saddam dømt for, var det både konventionen imod kemiske våben + menneskerettigheder, og hvordan blev han dømt?
Hvad bruger man NMR og GC - MS til? Hvad er formålet med det, hvis man fx har et stof hvad sker der så hvis man bruger NMR og GC - MS på stoffet?

Svar

Det er sandelig mange spørgsmål.

Jeg kan ikke verificere hvad NMR og GC - MS er for noget og hvad der sker hvis man har et "stof" og bruger det på stoffet. Der skal evt. flere forklaring er på hvad du mener med NMR og "stof". Er det gascromatografi og Nuclear Magnetic Resonance eller noget helt andet. Den forespørgesel skal sikkert sendes til Forskningsbibliotekerne på Biblioteksvagten.
Et lille engelsk link om GC/MS her måske kan det hjælpe: http://www.scientific.org/tutorials/articles/gcms.html

Det er Rigspolitichefen som via en kundgørelse giver retningslinierne for brug af tåregas, ligesom hans kundgørelser giver retningslinierne for brug af stav og pistol. De to sidstnævnte kan findes i retskilden: Retsinformation. Kundgørelse om tåregas har jeg ikke kunnet finde, men der er lidt fra avisartikel her : http://politiken.dk/indland/article288739.ece

Saddam Hussein blev dømt ved en særlig Irakisk domstol for forbrydelser mod menneskeheden, herunder mordet på 148 shiamuslimer i byen Dujail, efter at de angiveligt havde stået bag et mislykket attentat mod eksdiktatoren - og altså ikke dømt efter konventionen imod kemiske våben.

Der er en engelsk forklaring på domstolen her: http://en.wikipedia.org/wiki/Trial_of_Saddam_Hussein

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Hvem svarer på spørgsmål lige nu?
AnneAssensBibliotekerne
KirstenAssensBibliotekerne