Tidligere svar

Historisk skønlittaratur om Istrien

Spørgsmål

Hej

Jeg skal guide en tur til Istrien i Kroatien. Derfor søger jeg skønlitteratur, gerne med historisk tilsnit, om denne egn.

kan du hjælpe?

Svar

Jeg har ikke kunnet finde romaner på dansk, som handler om/foregår i Istrien. Til gengæld findes der mange romaner om/fra Kroatien. Hvis det kan bruges, kan jeg fx nævne Det dobbelte land af Birgithe Kosovic, som har rødder i Jugoslavien.

Romaner oversat til dansk kredser om krigen på Balkan i 1990´erne. Jeg ved ikke, om du vil længere tilbage i historien? Jeg har søgt på kroatisk litteratur og har fundet denne artikel i DenStoreDanske: http://denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Litteratur/Serbisk%2c_kroatisk_og_bosnisk_litteratur/Kroatien_(Litteratur)
Her er der links til forfattere.
På Bibliotek.dk kan du søge i skønlitteratur på dansk med emnet Kroatien. Her dukker romaner skrevet af både danske og kroatiske forfattere. Måske du kan lade dig inspirere her: https://bibliotek.dk/da/search/work?search_block_form=kroatien&select_material_type=bibdk_frontpage%...

God læsning og tur!

24-03-2018

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Det er mandag og vi besvarer spørgsmål fra kl 8 til kl 22 - så lige nu holder vi fri.

Du er naturligvis velkommen til at sende os et spørgsmål. Så svarer vi, når vi er tilbage