• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Spørgsmål om orgler

Spørgsmål

hvad er en draiiorgel og hvad er en decap orgel?

 

Svar

Så vidt jeg kan finde ud af, så er Draii Orgel hollandsk og betyder Tøndeorgel. Decap orgel er fra et familiefirma i Antwerpen, der producerer disse orgler.

Prøv at se klippet her, hvor et tøndeorgel spiller Bohemian Rhapsody. Det er ret cool.

https://www.youtube.com/watch?v=JTnGI6Knw5Q

Læs mere her (Oversat fra Hollandsk med google-translate - organ=orgel) 

1902 startede Aloïs Decap og hans søn Livien i Essenstraat i Antwerpen med et tøndeorganselskab, der ville blive en af ​​de største i Belgien. I starten begrænsede de sig til revisionen af ​​deres egne organer, så begyndte de med produktion af retfærdige organer. Efterhånden steg leveringsrepertoiret. I årenes løb er der produceret rolle- og bogorkester, messepladser, gadeorganer, dansorganer, elektroniske organer, robotter og kombinationer af rør og elektroniske organer. En standardisering fandt sted i testklasserne og dispositionerne. Således byggede brødrene 72-, 92- og 121-nøglede rørorganer. 72-, 92- og 105-nøgle elektroniske organer, 92- og 105-nøgle robotter og 92- og 105-nøgle kombinerede organer. Efter 1980 blev udvidelsen udvidet til computerstyrede organer og accordeon-spillere. Fra 1989 begyndte de at bygge en 52-nøgle, type gadeorgan. I 1996 blev det første midi-computer organ bygget. De Gebroeders Decap har altid stræbt efter at give deres organer deres egen karakter. De var altid på udkig efter forbedringer og innovationer. Decap organerne er derfor umiddelbart genkendelige både af udseende og lydkarakter. I 1933 kom de ud med harmonika på organerne. I 1935 blev det første trommesæt synligt placeret på forsiden. I 1936 kom saxofonerne på fronterne. I 1943 gik folk til fan for vindforsyningen, og i 1950 fulgte boghjulet. Decap organerne havde altid en omfattende rytme sektion; med komplette trommesæt og ekstra perkussionsinstrumenter som træblock, tamburin, tempelklokker, rumba bolde etc. på en sådan måde, at alle dansrytmer kan realiseres. I 1953 blev der brugt elektroniske instrumenter for første gang, og efterhånden blev brugen af ​​elektronikken etableret i orgelteknikken og elektroniske styresystemer blev introduceret. På trods af disse moderne teknikker har den tidligere pneumatik altid været til stede, og folk begyndte at bygge rørorganer tilbage i 1989.

 

 

 

 

25-02-2019

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive