• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

talemåde

Spørgsmål

Hvad betyder det at "tale til egen navle"

Kilde: "I søndagens Presseloge på TV 2 NEWS talte mediecheferne igen til deres egne navler"
https://www.information.dk/debat/2016/01/medierne-reflekterer-politikernes-sprogbrug

Svar

Jeg søgte på Google på "tale til egen navle", og fandt ikke direkte noget.

Et blogindlæg, http://blog.katkom.dk/hvorfor-taler-du-sa-meget-om-dig-selv/, hvor der under afsnittet "- Det er det, man interesserer sig mest for", skrives "Ligesom vores kunder så har vi alle sammen blikket rettet mod vores egen navle".

En artikel fra Information om Svend Brinkmann, https://www.information.dk/kultur/2015/11/gode-liv-svend-brinkmann, skriver udtrykket om til "Begrebet ’det gode liv’ giver mig associationer til noget hedonistisk, hvor det drejer sig om at nyde og forbruge. Jeg foretrækker at tale om ’det meningsfulde liv’, hvor vi er engagerede i aktiviteter, der rækker ud over vores egen navle".

Et andet blogindlæg, http://blog.brandmovers.dk/content-marketing-strategi-kunderne-ligeglade-med-dig, skriver under afsnittet "Den grusomme virksomhed", at "Problemet er, at der ikke er ret mange virksomheder, der forstår det. Gang på gang på gang modtager jeg nyhedsbreve og direct marketing eller ser reklamer og annoncer, hvor afsenderen taler stolpe op og ned om sin egen lille navle".

Nu har de nævnte eksempler ikke meget at gøre, med mediechefer, men de er alle eksempler på, at talemåden må have noget udtrykket "navlepilleri" eller "navlebeskueri" at gøre.
Når man koncentrerer sig om egen navle, så kigger, tænker og taler man kun på sig selv.

Håber det besvarer dit spørgsmål, ellers vender du bare tilbage : )

21-03-2016

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive