Tidligere svar

Ole Lund Kirkegaards gravsted

Spørgsmål

Hvor ligger Ole Lund Kirkegaard begravet

Svar

Jeg beklager, at dit spørgsmål i første omgang var blevet kategoriseret som "besvaret" uden at det var tilfældet, men jeg regner med at svaret på spørgsmålet stadig har interesse.

Der findes en hjemmeside, der registrerer "kendte personers" gravsteder - se websitet:
http://www.gravsted.dk/
men desværre optræder Ole Lund Kirkegaard her som en af de personer, hvor man ikke har oplysning om gravstedet.

Som du måske ved døde Ole Lund Kirkegaard under lidt tragiske omstændighed-er - jeg citerer fra artikel fra Berlingske Tidende 13/11-2004 (fundet i avisdatabasen Infomedia):

"En isnende kold aften i slutningen af marts 1979 vendte Ole Lund Kirkegaard hjem til landsbyen nær Juelsminde efter endnu en krævende foredragstur. Han boede ikke længere hos sin hustru og børn, men de havde talt om igen at flytte sammen. Nu gik turen hjemad til det mørke hus, men først forbi Brugsen og den lokale kro. Det blev sent, og frosten var taget til, da forfatteren skråede over kirkegården med sine indkøbsposer. Pludselig fik han et ildebefindende og faldt om. Næste dag ? 29. marts 1979 ? fandt man ham liggende livløs. Frosset ihjel."

Det er jo nærliggende at tro, at Ole Lund Kirkegaard er begravet på den lokale kirkegaard i nævnte "landsby", og via biblioteket i Juelsminde har jeg fået oplyst, at der er tale om landsbyen Stenderup (8781 Stenderup), som ligger syd for Horsens, øst for Hedensted og nordøst for Juelsminde.

Jeg ved ikke, om det er muligt pr. telefon at få oplyst, om en bestemt person er begravet på den lokale kirkegård, men jeg sender her et link med kontaktoplysningerne til Stenderup Sogn og kirke:

http://www.sogn.dk/stenderup-hedensted/

Klik i venstre side på Præster og kirkefunktionærer, så finder du telefonnummer på bl.a. graveren.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive