• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Tilbage til fremtiden-filmene

Spørgsmål

Ved i om der er nogle virkelige personer med i tilbage til fremtiden filmene

Svar

Altså i forståelsen historiske personer? I slutningen af etteren er Chuck Berry med, på den måde at hans fiktive fætter, Marvin Berry, ringer til så han kan høre høre Marty McFly (Michael J. Fox) spille guitar og bliver inspireret til Johnny B. Good. Han optræder altså ikke direkte fysiske med at en skuespiller spiller ham.
På sammen måde dukker der historiske personer op i de andre film, i toeren er der i den fremtid Doc og Marty kommer til en retro-firser-cafe, hvor menuerne består af navne på kendte/berygtede personer fra årtiet (så som Oliver North), og der er nogle computer-animerede guider i restauranten, der skal forestiller firser "ikon" (Michael Jackson, Ronald Reagan og Ayatollah Khomeini). Men igen, der er ingen skuespillere, der direkte er nogle historiske personer. Og på samme måde er der noget memorabilia i "Blast from the past"-antikvitetsshoppen, med bla. Jimmy Carter, og tror jeg nok, Richard Nixon.
Og i treeren er der historiske præsidenter på pengesedlerne (igen på sammen måde), og så bliver der nævnt nogle nutidige personer i alle tre film. F.eks. kalder Marty sig for "Clint Eastwood" da han kommer til det vilde vesten i treeren og i den første tror de til først han hedder Calvin Klein fordi det står på hans underbukser fra fremtiden.

Men så vidt jeg ved og har kunnet søge mig frem til er der ikke nogen historisk personer med direkte portrætteret i filmen.
Derimod ser det anderledes ud i de spinoffs der kommet, altså tegneserierne, den animerede tv-serie og computerspillene, hvor der regelmæssigt optræder historiske karakterer som bi-personer.

Jeg håber det var et svar du kunne bruge til noget, og hvis det skulle have interesse kan du læse mere om Back to the future-universet her:
http://backtothefuture.wikia.com/wiki/Category:Historical_figures

07-08-2018

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive