• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Hjælp til historiske artikler om LEGOs økonomiske udfordring i slutningen af 1990’erne og begyndelsen af 00’erne

Spørgsmål

Til Biblioteksvagten

Jeg er netop blevet opmærksom, at det er en mulighed at skrive til dig og bede om hjælp til finde historiske artikler, f.eks. avisartikler.

I øjeblikket er jeg i gang med at skrive SOP i fagene historie og afsætning - om LEGO og den økonomiske krise de stod i i perioden fra 1998 – 2004 ca. Blandt andet skal jeg skrive om hovedårsagerne til LEGOs økonomiske udfordring i slutningen af 1990’erne og begyndelsen af 00’erne med særligt fokus på LEGO’s daværende omverdens situation.

Min historielærer har opfordret mig til at kontakte dig, for at få hjælp til af finde artikler fra den periode (slutningen af 1990’erne og begyndelsen af 00’erne) skrevet af journalister, som til dagligt beskæftigede sig med finansstof og virksomhedsstof. Så jeg kan læse deres analyser og spekulationer, fordi LEGO selv ikke siger så meget. Og fordi han mener, jeg skal læse om tingene, som de aktuelt så ud dengang, og ikke efterrationaliseringer, som jeg kan finde i forskellige bøger, der er skrevet længe efter.

Håber du kan hjælpe mig.

På forhånd mange tak.

Venlig hilsen

Magnus Pallesen

Svar

Tak for dit spørgsmål til Biblioteksvagten. 

Din lærer har nok ret i at du bør anvende nogle primærkilder som grundlag for din opgave, og her kan tidens avisartikler jo være oplagt at anvende.

Du kan få adgang til ældre avisstof via databasen Infomedia. 

Hvis du går på en ungdomsuddannelse kan du være heldig at din uddannelsesinstitution abonnerer på Infomedia, og at du således kan få adgang via skolens intra-system.

Alternativt skal du undersøge om dit lokale bibliotek abonnerer på Infomedia. Det kan du undersøge ved at gå ind på bibliotekets hjemmeside, der hvor de viser hvilke digitale adgange de tilbyder.

Men for at få adgang skal du ned på biblioteket. Man kan desværre ikke få adgang hjemmefra.

Når du så har fået adgang skal du igang med at søge. Her skal du selvfølgelig søge på ordet Lego, og så skal du definere tidsperioden i kalenderen. Endelig vil det være en god ide at afgrænse til de meget erhvervsfokuserede aviser, fx. Børsen, Jyllandsposten og Erhvervsbladet. 

Jeg har vedhæftet et eksempel på søgning på denne periode og disse medier, som giver 1774 artikler. Så hvis du kan afgrænse med flere sigende søgeord mv. bliver det nok mere overskueligt at kigge igennem.

Jeg håber du kan bruge denne vejlednng i at finde avisstof. God fornøjelse med opgaven.

20-03-2023

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive