• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Om trelleborgene og fyrkat

Spørgsmål

Hej. Er det muligt jeg kan få alt materiale omkring trelleborgene og teorier der til, samt design.

Og Olaf Olsens katalog over udgravning af fyrkat samt Else roehsdahls også? Venlig hilsen

Svar

Hej,

Jeg tager lige det sidste først:

Jeg går ud fra at du mener den store samlede publikation af udgravning og fortolkninger af Fyrkat, som Olaf Olsen og Else Roesdahl m.fl. udgav i 1977 - Begge kan bestilles via søgesiden bibliotek.dk til afhentning på dit lokale bibliotek. - se link herefter. Olaf Olsen er primær forfatter på bd 1, Else Roesdahl på bd 2.

Fyrkat : en jysk vikingeborg. Bind 1. Borgen og bebyggelsen / af Olaf Olsen, Holger Schmidt, Else Roesdahl ; med bidrag af Else Østergård og appendix af Peter Wagner. Det kgl. nordiske Oldskriftselskab, 1977 - se bibliotek.dk

Fyrkat : en jysk vikingeborg : Oldsagerne og gravpladsen / af Olaf Olsen, Holger Schmidt, Else Roesdahl ; af Else Roesdahl ; med bidrag af Else Østergård og appendix af Peter Wagner. Det kgl. nordiske Oldskriftselskab, 1977 - bibliotek.dk

Det første spørgsmål: Alt materiale omkring trelleborgene - er omfattende. Det ligger inden for mine rammer at pege på publiceret materiale som er tilgængeligt via bibliotekerne, men jeg kan ikke udelukke at der gemmer sig yderligere viden hos forskellige forskere mm. Det ligger også uden for mine rammer at gennemse væsentlige fremstillinger om borgene for henvisninger til andre artikler.

Ved søgning i 'bibliotek.dk' kan du finde en række bøger og artikler om emnet. Du har mulighed for at bestille både bøger og artikler - også via bibliotek.dk.

Ved søgning i 'bibliotek.dk' kan du bruge søgeordet: trelleborge* - dette finder meget og udelukker en del uvedkommende (Artikler om fiskeri ved Trelleborg f.eks).

For en sikkerheds skyld kan du også lave søgninger på hver af de fem kendte borge i Danmark: Nonnebakken, Fyrkat, Aggersborg, Borgring og Trelleborg - hvor den sidste vil give en del støj, men evt kan du kombinere med ordet 'vikingetiden'.

Jeg håber, du kommer godt videre med emnet.

11-01-2022

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive