• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Bøger om ensomhed og sociale medier positive eller negative indvirkning på unge i forhold til ensomhed

Spørgsmål

Hej

Jeg vil gerne spørge om, om der findes nogen bøger der omhandler emnet ensomhed og sociale medier positive eller negative indvirkning på unge i forhold til ensomhed

Svar

Jeg har ikke kunne finde nogen bøger der specifikt handler om dette, da det er et meget specifikt emne. Og af hvad jeg har kunne finde i mine søgninger, er det noget som man lige nu sidder og undersøger og forsker i. Derfor har jeg kunnet finde en del rapporter og artikler, som jeg vil præsentere dig for i dine nedestående afsnit.

Denne rapport #StyrPåSoMe - er sociale medier faktisk en trussel for unges trivsel? som er udarbejde af Nordisk Ministerråd, du vil kunne finde i det nedestående link. Det er den rapport jeg kan se der lige nu bliver refereret til når det kommer til det her med unges trivsel i forhold til de sociale medier. 

https://medienorge.uib.no/Files/Eksterne_pub/Some-trussel-2019.pdf

Det Nationale forsknings- og Analysecenter for velfærd (VIVE) har også en rapport der hedder "Børn og unges trivsel og brug af digitale medier". Du vil kunne finde rapporten i det nedestående link. Hvis du ikke allerede kender til VIVE, så vil jeg forslå dig at du kigger på deres publikationer, da de i de senere år har en del artikler/rapporter om netop børn og unges trivsel.

https://www.vive.dk/media/pure/15089/4329811

Her er en Ph.d. - afhandling af Søren Christian Krogh fra Aalborg Universitet. afhandlingen hedder Et ungdomsliv under pres? Når udskolingselever skal navigere præstationer, køn og sociale medier. Du vil kunne finde afhandlingen i det nedestående link.

https://vbn.aau.dk/ws/portalfiles/portal/495535869/phd_SCK_e_pdf.pdf

Hvis du har brug for flere rapporter, vil jeg anbefale dig at søge på google.scholar.com og på academia.org (den kan være lidt svær at søge på, men den kunne godt have noget der vil være interessant for dig) . Jeg har brugt følgende ord til at søge de ovenstående resultater frem:

Unge, unges, ensom, ensomhed, trivsel, sociale medier.

 

17-01-2023

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive