Tidligere svar

oversættelse af Alfred Tennysons digt "The Lady of Shalott"

Spørgsmål

Jeg søger en dansk oversættelse af Alfred Tennysons digt "The Lady of Shalott". Det er til et tv-program (fiktion), hvor det bliver reciteret på engelsk, og jeg skal som tekster jo gengive det på dansk.
Kan I hjælpe mig?
 

Svar

Uhhhh, det ser desværre ud til at være lidt af et lotteri: Vi har i det samlede bibliotekssystem ikke nogen registrering af en oversættelse af digtet om Shalott, men det behøver ikke at betyde at der ikke er en dansk oversættelse - det fortæller desværre mere om hvad man ikke gjorde dengang bogen udkom.

Der er en hel del biblioteker der har titlen digtsamlingen "Idyller om Kong Arthur" på 256 sider som i teorien godt kan indeholde digtet om Charlott, men da den ikke findes på mit bibliotek, og da den ikke er registreret med indhold, foreslår jeg at du bestiller den, og selv bladrer den igennem, for at se om ikke du skulle have heldet med dig! Den kan bestilles her:
https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A04475658

18-10-2018

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Hvem svarer på spørgsmål lige nu?
AnnaJammerbugt Bibliotekerne
EvaSvendborg Bibliotek
Jørn Svendborg Bibliotek
Kristian Biblioteket i Thy