• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Forslag til indføring i jazzens historie?

Spørgsmål

Kan I hjælpe med forslag til en god indføring i jazz musik eller jazzens historie fra 1920 og frem til idag?

Svar

Hej Michael

Ja, jeg foreslår 3 fine bøger, du kan låne:

"Jazz : historien, instrumenterne, musikerne, indspilningerne" af John Fordham, fra 1997. Bogen skulle ifølge en anmeldelse være "..en nyskabende, fremragende og savnet grundbog om jazz, .... for både den garvede jazzelsker, som jazznovicen. Rigt og instruktivt illustreret, med register og billedliste." 

"Jazzens veje fra New Orleans : om jazzhistorie, legender og traditioner" af Knud Knudsen, fra 2002. Ifølge en anmelder skulle bogen være "et grundigt, glimrende og fængslende værk, .. med masser af musikanbefalinger, så læsning uvægerligt vil medføre stor efterspørgsel. Udover den kommenterede gennemgang af jazzlitteraturen er der til slut næsten 6 siders bibliografi". Dvs. der er masser af gode referencer til mere litteratur om emnet!

"Drømmejazz : jazzens historie belyst gennem 100 af de bedste cd'er" af Christian Braad Thomsen. Ifølge anmelderen skulle bogen være "En glimrende gennemgang af jazzens højdepunkter fra 1920'erne til i dag" og derudover være"en bog både for drevne jazz-fans og nysgerrige, der vil have en overskuelig introduktion til creme-de-la-creme"

God fornøjelse.

06-07-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive