Tidligere svar

Computerspil og børn

Spørgsmål

Hej,

Kender I nogle bøger som omhandler børn (i alderen 7-10 år) om deres computerspil vaner, hvilke spil de spiller eller omkring børn og hvilke vigtige elementer der skal indgå i et computerspil for bedst læring, såsom visuelle billeder og mindre tekst. På den måde kan de bedre huske.

Meget gerne bøger eller PhD-afhandlinger, hvis det er muligt.

På forhånd tak for hjælpen.

Svar

Tak for din henvendelse. Jeg kan se du har fundet ind til os via bibliotek.dk, og det er også der jeg vil foreslå dig at søge. Her søger du blandt alle danske bibliotekers samlinger af bøger og dansk-sprogede artikler.

Jeg startede med en søgning på computerspil? børn? i emnefeltet i bibliotek.dk. Grunden til at jeg sætter spørgsmålstegn efter ordene er, at det giver en søgning på de forskellige endelser der kan være af ordene. F.eks. børn, børns.

Nedenfor har jeg kopieret nogle af de hits ind som jeg fandt:

Computerspil: Utroligt facinerende
Steffen Hagemann
I: Børn & unge, Årg. 40, nr. 15 (2009)
Emne: børn ; leg ; computerspil ; pædagogik
Børn elsker computerspil, som er et fantastisk redskab til leg, fortæller forskere. Alligevel forsøger pædagoger og forældre hele tiden at begrænse børns leg ved computeren

(denne findes både i trykt format og på internettet. Du finder adgang til den på nettet ved at søge ovenstående reference frem i bibliotek.dk)

Det legende, lærerige børnespil
Kasper Nesager-Hansen, interview med Tav Klitgaard
I: Datatid, 2010, nr. 7
Emne: børn ; computerspil ; ABCiTY
Spiludvikler vil med computerbørnespillet ABCiTY give børnene en lærerig oplevelse, uden at det føles som læring

Digital dannelse : børns og unges mediebrug og -læring inden for og uden for institutionerne
Lotte Nyboe
Emne: medier ; medieforbrug ; læring ; børn ; unge
Belysning af hvad børn og unge bruger de digitale medier til i dagligdagen og af det forhold, at fritidens mediebrug er både bredere og mere avanceret end den brug af medier, [...] der finder sted inden for institutionerne, for eksempel skolen, hvor bogen stadig er det foretrukne læremiddel
BOG: 1. udgave, 1. oplag. Frydenlund, 2009 • 111 biblioteker •
Lotte Nyboe
230 sider, illustreret

Den første artikel henviser blandt andet til nedenstående, som du også kan finde i bibliotek.dk. Prøv at søge på titlen:

Børn, unge og computerspil
redaktion Karsten Gynther, Susanne Boe, Christiane Krogh
BOG: Medierådet for Børn og Unge, 2003
redaktion Karsten Gynther, Susanne Boe, Christiane Krogh
22 sider, illustreret i farver

Dette er blot et udvalg og jeg tror at du kan finde en del som du kan bruge. Der er en del artikler fra fagtidsskrifter om emnet, og dem synes jeg ikke du skal udelukke uden at kigge på dem. F.eks. dækker to af de referencer jeg har klippet ind hhv. Datatid og Børn & Unge, det vil sige, at det er folk med forstand på computerspil, og på pædagogik, som har skrevet dem.

Ønsker du dog at udelukke disse, kan du vælge Bøger i menuen under søgefelterne, (under Flere muligheder - materialer, sprog, år).

Jeg prøvede at lave en søgning på ph.d. afhandlinger, men fandt kun denne, som fokuserer på døve børn:

Leg & Lær aktiviteter til børn med cochlest implant - undersøgt gennem computerspillet, det interaktive gulv og digitale legeobjekter : PHD afhandling, Arkitektskolen Aarhus
Louise Aagaard
Emne: digital design ; computerspil ; leg ; læring ; hørehæmmede børn ; døve børn

Den fandt jeg ved hjælp af samme søgeord, men hvor jeg tilføjede ordet ph.d. i fritekstfeltet. Du kan tilføje ord til din tidligere søgning ved at klikke på Rræciser søgning, øverst til venstre, når du kigger på resultaterne.

Du kan også prøve at søge på computerspil? børn? igen, men tilføje ordet medierådet i fritekstfeltet. Medierådet beskæftiger sig med børns brug af computerspil, og derfor er det sikkert også interessant at finde de publikationer, de har udgivet.

Jeg synes du skal prøve dig frem med de søgninger jeg har foreslået, og andre du måtte blive inspireret til. Læg mærke til de emneord der er placeret under titlen i referencerne, de kan måske inspirere dig til nye søgninger, med andre ord. Jeg vil anbefale dig at kigge resultaterne grundigt igennem, også selv om der er mange hits, da der ser ud til at være udgivet meget relevant om emnet.
Hvis du ønsker overblik over de søgninger du har lavet, kan du klikke på Min profil øverst i menuen, hvor du så kan vælge Mine søgninger.

Jeg håber dette hjælper dig i gang. Du er under alle omstændigheder velkommen til at henvende dig igen, hvis du har yderligere spørgsmål.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Hvem svarer på spørgsmål lige nu?
EvaSvendborg Bibliotek
Jørn Svendborg Bibliotek
Kristian Biblioteket i Thy