Tidligere svar

Lov om børns deling af værelse?

Spørgsmål

Dreng og Pige deler værelse.

Vi sidder og diskuterer om hvorvidt der er en lov om hvor længe børn må dele værelse. Altså søskende i hver deres seng men i samme rum, af modsatte køn.
Diskussionen går på at der bliver sagt at der er lov om dette i England og Norge, og eventuelt Danmark. Det kom på bane da jeg nævnte at mine børn skal til og dele værelse.
Er det korrekt eller en skrøne?

Svar

Efter at have søgt efter henvisninger til sådan en lov enten i Danmark, Norge eller England, er jeg tilbøjelig til at afvise den som værende en skrøne, selvom det selvfølgelig er vanskeligt at bevise, at noget ikke findes.
Det tætteste jeg kommer på en lov i den stil er en lov, der udelukkende vedrører plejebørn og i øvrigt er amerikansk.

De relevante myndigheder i de forskellige lande kan selvfølgelig i konkrete sager beslutte, at et søskendepar ikke må dele værelse, fordi der er omstændigheder, der gør det nødvendigt, såsom vold eller fysisk eller psykisk sygdom. Og der kan selvfølgelig være nogen, der hører om sådan en afgørelse og tror at der drejer sig om en generel lov. Måske er det der misforståelsen er opstået.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive