Tidligere svar

SRP

Spørgsmål

Hej biblioteksvagt,
Jeg skal skrive SRP i fysik og dansk og vil gerne skrive om emnet tid - evt. noget med tidsrejser, hvor jeg kan inddrage relativitetsteori.
Kan I anbefale nogle værker, som på en eller anden måde behandler emnet tid, som jeg vil kunne analysere i dansk-delen af min opgave?
På forhånd tak!
Hilsen Solvej

Svar

Hvad med Diana Gabaldons Outlander: I 1945 er den tidligere krigssygeplejerske Claire blevet genforenet med sin mand, da hun tilfældigvis går igennem en stencirkel, der transporterer hende tilbage i tiden. Før hun ved af det er hun en "outlander" i et krigsramt Skotland anno 1743. Hun møder den gallante, unge skotske kriger Jamie Fraser, der er hendes eneste håb for sikkerhed. Claire er splittet mellem de to mænd i hendes liv, som lever helt forskellige liv i helt forskellige tider.

22.11.63 af Stephen King handler også om en tidsrejse: Jake Epping fører en helt almindelig tilværelse som high school-lærer i Maine, indtil han en dag får adgang til en tidsportal, der fører tilbage til året 1958. Mulighederne er endeløse, men Jake besættes af tanken om at forhindre snigmordet på John F. Kennedy den 22. november 1963. Derfor er han villig til at bruge 5 år af sit liv på at vente i fortiden og på at efterforske Lee Harvey Oswald. Han kommer dog til at elske at bo og arbejde som engelsklærer i en lille by i Texas og at bruge tid sammen med den kønne skolebibliotekar. Med der kommer konsekvenser af at ændre ved tiden. I "22.11.63" kæmper fortiden imod Jakes velmente indgreb, hvilket får dramatiske konsekvenser for alt hvad Jake holder kært.
En dansk tidsrejse står Ib Michael for i Orbit: En hæsblæsende historie om kærlighed og rejser i tid og rum og med myten om Orfeus og Eurydike som ledetråd og inspiration.
Håber, at du kan bruge svaret. Ellers skriv igen :-)

God fornøjelse!

02-10-2016

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive