Tidligere svar

Lærer Andersen på balkonen

Spørgsmål

FØRSTE gang matador blev sendt, ser man så ikke lærer Andersen på balkonen?? jeg mener der stod i Frederiksborg Amts avis at serien var blevet beskadiget og at noget er klippet fra.
Årstal husker jeg ikke(avis)

Svar

Alle kan huske hvordan den frygtelige børnehader lærer Andersen sendes ud på balkonen - men ingen har faktisk set det. Da serien første gang blev genudsendt var der nærmest seerstorm fordi folk troede scenen var klippet fra. Sådan forholder det sig ikke. Vi tror bare vi har set....

Klip fra Motadorhjemmesiden:
http://www.sandrewmetronome.dk/matadoronline/oss.htm

Ser eller hører man på noget tidspunkt lærer Andersen stå og råbe på altanen umiddelbart før hans død?
Svar: Nej, man hører Misse fortælle det på en så levende måde, at mange mindes at have set eller hørt ham. Det har de ikke!

http://www.sandrewmetronome.dk/matadoronline/personer/karakterer.htm#a

Andersen, Frederik
Helge Kjærulff Schmidt (13-15, 17-20)

Enkemand. Onkel til Oscar Andersen. Lærer første på den kommunale siden på den private skole i Korsbæk. Fra 1939 madkæreste med skolens bestyrerinde frk. Mikkelsen. Vikariere i en periode som organist i Vor Frue Kirke i Korsbæk. Søger i 1939 embedet som hjælpeorganist, men vrages til fordel for Elisabeth Friis. Får Mads Skjern på nakken, da han forulemper sønnen Daniel. Bliver kort tid efter sat på porten af frk. Mikkelsen og fyret efter pres fra Mads Skjern. Da det kommer ham for øre, at Violet Vinter har arvet, fedter han sig ind og bliver hendes madkæreste i 3 år. Efter bruddet med Violet Vinter kaster han sin kærlighed på Misse Møhge, der i 1942 arver efter sin mor. Bliver gift med Misse i 1945, men dør kort tid efter af en lungebetændelse forårsaget af hans kone, som lukker ham ude på altanen en kold forårsaften.
Er fornæret, kræsen og bryder sig ikke om børn.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive