Tidligere svar

farver i reggae og rasta

Spørgsmål

hej..
når man snakker reggae og rasta så dukker der tit tre farver op...
jeg har undret mig lidt over hvad de tre farver, grøn, gul, og rød egentlig betyder? har de en bestem mening? og er det egentlig ikk etiopiens flags farver?

Svar

Jeg tror du har ret med hensyn til farvene - at de stammer fra det etiopiske flag. Det er i hvertfald hvad jeg har fundet her:

Rastafaribevægelsen (1. led af Ras Tafari, navnet på haile Selassie, før han blev kronet som kejser)opstod blandt de sorte på Jamaica i 1930´erne, som en modtandsreligion, som rummer en tro på tusindårsriget og den sorte races tilbagevenden til Afrika. Til den kulturelle og religiøse praksis hører særlige spiseregler, regler for kønnene samt regler for påklædning og frisure (dreadlocks); desuden en farvesymbolik (rød, gul og grøn) efter farverne i det etiopiske flag. Siden 1960´erne har bevægelsen spredt sig til bl.a. musik (reggea).
(Kilde: Den Store Danske Encyklopædi, bind 16, s. 20-21)

Haile Selassie (født Lij Tafari Makonnen, 23. juli, 1892 – 27. august, 1975), var kejser af Etiopien (1930–1936; 1941–1974).
Rastafari-religionen er af den opfattelse, at Haile Selassie var den genfødte Jesus.
(Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Haile_Selassie_I)

Held og lykke med opgaven - og undskyld det sene svar.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive