Tidligere svar

e-bøger

Spørgsmål

hej
Hvornår bliver det muligt at e-bøger?

Svar

Nu ved jeg ikke helt hvad du tænker på med dit spørgsmål, men bibliotekerne har allerede 2 e-bogstilbud, nemlig www.ebogsbibliotek.dk og www.ebib.dk. Det er dog ikke alle biblioteker der har købt adgang til ebogsbaserne, men jeg kan se at du bor på Bornholm og der har man adgang til den første af de to nævnte.

Her kan du downloade en række ebøger på dansk og svensk til din PC og adgangen til dem varer i 30 dage. På samme måde som hvis du lånte en almindelig biblioteksbog. Hvis du har en ebogslæser kan du desuden flytte ebogen til den og tage den med dig (gælder ikke Kindle).
Nogle biblioteker er så småt begyndt at udlåne ebogslæsere også. Spørg på dit bibliotek om det er en service de tilbyder, eller om de har overvejet at gøre det i fremtiden.

Adgang til ebøger generelt:
Der ligger også en del gratis ebøger på nettet, som alle frit kan hente. Det drejer sig dog først og fremmest om ældre litteratur, hvor der ikke længere er copyright på. Prøv f.eks at se på www.gutenberg.org eller www.runeberg.org, der indeholder gamle værker på de nordiske sprog. Er du interesseret i engelske e-bøger vil en hurtig søgning på "free ebooks" give en mængde sider at vælge imellem.

E-bøger kan desuden købes. Blandt andet via danske boghandleres hjemmesider. Blandt andet Saxo og Gyldendal.
Engelsksprogede e-bøger kan købes på et utal af online-netshops. Den mest kendte er Amazon, men hvis du har en ebogslæser og det ikke er Amazons egen Kindle, så skal du vælge et andet sted, da Amazons ebøger kun passer til ebogslæseren Kindel.

Håber det gav lidt afklaring. Hvis du faktisk mente noget andet med dit spørgsmål og derfor ikke føler at svaret er fyldestgørende, så vend endelig tilbage eller spørg på dit lokale bibliotek.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Det er mandag og vi besvarer spørgsmål fra kl 8 til kl 22 - så lige nu holder vi fri.

Du er naturligvis velkommen til at sende os et spørgsmål. Så svarer vi, når vi er tilbage