Tidligere svar

Global opvarmning

Spørgsmål

Hej. Vi skal have om global opvarmning i projektuge 9 klasse, men det er svært at finde bøger, da emnet er så nyt... vi kunne rigtig godt tænke os eventuelt at snakke med en der har forstand på det, men vi ved ikke hvordan vi kommer i kontakt med sådan "en." Håber i kan hjælpe os.

Svar

Det bliver nok lidt svært at henvise jer til en bestemt person, I kan tale med om global opvarmning, men jeg kan i det mindste henvise jer til nogle sites på nettet, der skrives af fagfolk, og som må anses for mere uddybende og fagligt kompetente end andre.

Først og fremmest vil jeg anbefale jer at følge dette link til DMI (Danmarks Meteorologiske Institut), hvor I finder en udmærket fremstilling af, hvad drivhuseffekt og global opvarmning er:

http://www.dmi.dk/dmi/index/viden/drivhuseffekten.htm

På DR's website har TV-meteorologen Jesper Theilgaard besvaret et spørgsmål vedr. drivhuseffekt og klimaændringer, hvor han kort forklarer fænomenet:

http://www.dr.dk/Nyheder/Vejret/Brevkasse/2004/12/02/200909.htm

Og her er et andet link til DR's site med en række informationer og links om emnet:

http://www.dr.dk/P1/orientering/temaer/Tema+2006/Klimatopmøde+i+Montreal/20060417115326.htm

Kig også på dette site, der udgives af foreningen Sun Media og indeholder en mængde gode informationer:

http://www.drivhus.dk/

Hvis I meget gerne vil I kontakt med en "fagmand" på området, kan I stille et spørgsmål til "Spørg Naturvidenskaben" (http://sn.formidling.dk/). Det er en spørgetjeneste på nettet, hvor naturvidenskabelige forskere og eksperter besvarer spørgsmål inden for matematik, fysik, kemi, biologi m.m., herunder også klima og meteorologi.

Dog skal I være opmærksom på, at der sagtens kan være ventetid på en uge eller mere, før I får svar. Derfor vil jeg anbefale jer først at kigge på de tidligere besvarelser, som er lagt ud på sitet. En søgning på global opvarmning giver følgende svar: http://www.wyp2005.dk/snformidling/search_results.php?s_question_text=globale+opvarmning&s_question_...

Prøv eventuelt selv at lave en søgning på drivhuseffekt/drivhuseffekten eller beslægtede søgeord - det kan give andre svar, som også kan være interessante for jer. Vælg indgangen 'Søg i arkivet' i menuen i venstre side.

Jeg håber, noget af dette kan hjælpe jer videre med opgaven. Får I på et tidspunkt behov for mere konkrete informationer om emnet, er I selvfølgelig meget velkomne til at henvende jer igen.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive