Tidligere svar

PTSD i KZ

Spørgsmål

Hej :-)
Jeg har fået til opgave at analysere på hvordan overlevende fra Kz-lejre under 2. verdenskrig oplevede sygdommen PTSD fysisk og psykisk, men jeg kan simpelthen ikke finde en eneste kilde der kan give mig noget fyldestgørende. nogle forslag til hvordan jeg løser opgaven? :-)

Svar

Du i kan ikke finde nogle kilder, fordi der ikke var noget der hed PTSD før omkring 2008 - du kan se historien om begrebet her:

https://historyofptsd.wordpress.com/timeline-2/

- Så hvis du vil finde kilder til noget om hvordan KZ fangerne overlevede det der dengang svarede til PTSD, skal du nærmere søge på KZ og "mental illness"!!
Det kan du søge på her: scholar.google.com og videnskabeligeartikler.dk
Jeg har startet søgningerne her:
https://scholar.google.dk/scholar?hl=da&q=kz+mental+illness&btnG=
http://www.statsbiblioteket.dk/videnskabeligeartikler/index.jsp?query=kz+mental+illness&keepFilter=f...
- Så kan du selv kikke søgningerne igennem og vælge de kilder der ser brugbare ud!

- På bibliotek.dk er der ikke meget at komme efter. Den eneste kilde Jeg kan henvise dig til er Viktor Frankl som har været der, og som har dannet en psykologisk metode baseret på hans oplevelser i lejren!
Du kan bestille den her:
http://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A20205601

En god opgave forudsætter at du laver research om hvormange kilder der er - FØR du laver din problemformulering! - Jeg krydser fingre for dig! (o:

23-02-2017

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Hvem svarer på spørgsmål lige nu?
AnneAssensBibliotekerne
KirstenAssensBibliotekerne