• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Bog om de første kirurgiske indgreb (dramatisering).

Spørgsmål

søger en bog jeg læste i 1980, bogen måske 20 måske flere år ældre.

Bogen er en dramatisering over de første kirurgiske indgreb. Billroth en Østrisk læge. Drama om det første kejsersnit(sectio cecaaria) og mange andre koryfæer indenfor kirurgien.

Jeg kender hverken forfatter, forlag eller titel. Bogen er på dansk, formentlig ikke origalsproget.

Jeg tænker I evt. har bedre søgemuligheder end jeg har.

Ved godt det er en helt umulig opgave, men en af jer har evt. et hint. MVH Jens

Svar

Kan det være denne danske oversættelse af en svensk udgivelse, du husker? Den er fra 1974: https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A00165352 - hvis ja, kan du bestille den hjem som fjernlån via bibliotek.dk.

Du kan få en bedre fornemmelse af bogen og dens forside via dette link: https://www.bogsamling.dk/vare/knut-haeger-dengang-helgener-var-laeger/

Når jeg søger på bibliotek.dk under f.eks. Billroth eller 'kejsersnit' får jeg ikke andet frem. Jeg skal lige være sikker: med 'dramatisering' mener du ikke et stykke drama, vel? Altså at de første kirurgiske indgreb er omsat til et skuespil? For hvis ikke, så er bogen jeg henviser til i starten mit eneste bud indtil videre.

Hvis det ikke er den, er du meget velkommen til at skrive tilbage. Men nævn i så fald flere oplysninger du måtte kunne huske - alt kan vise sig at være relevant i forhold til at opspore bogen, så hold dig i så fald ikke tilbage.

Jeg krydser fingre for at 'Dengang helgener var læger' er dén titel, du leder efter. God weekend.

01-04-2022

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive