Tidligere svar

lydbøger om 1. verdenskrig

Spørgsmål

serier omkring fx 1. verdenskrig eller historiske

helst lydbøger for 15årig autist

Svar

Hej Kirsten

Jeg har nogle ideer til lydbøger fra bibliotek.dk og fra ereolen.dk, som I har adgang til via jeres bibliotekslog-in. Jeg har ingen forstand på autisme, men kan forestille mig, at oplæserens stemme betyder meget for jeres unge menneske, så I må prøve jer frem. Såvidt jeg husker, kan man indstille oplæsningstempoet! 

Mange skoler og biblioteker giver adgang til en meget fin artikelbase på nettet, "Faktalink og Faktalink Light", hvor der ligger fine artikler med links, lydklip og små film om mange historiske emner. Prøv at kigge!

Tage Kaarsted har skrevet en bog om Dybbøl-krigene, "Dybbøl 1848 - 1864 - 1940"

Søren Hemmingsen har skrevet flere historiske bøger, også om verdenskrigene og Troels Gollander udgav for ca. 10 år siden lydbøger på forlaget KLO i Vejen. Måske har skolen stadig nogle, eller kan give jer adgang/ skaffe dem. 

Anne Franks dagbog er jo også oplagt, samt en nyere bog om "Auschwitz", stilfærdigt fortalt af journalisten Jaques Blum.

Endelig faldt jeg over en bog af Dowswell: "Sande spionhistorier", måske også af interesse for en ung mand :-)

Hvis I søger på bibliotek.dk, så husk at afgrænse jeres søgning ude i venstre side. God vind!

04-10-2020

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive