Tidligere svar

Hvordan bestiller jeg bogen?

Spørgsmål

Jeg vil gerne laane: Understanding Apocalyptic Terrorism, Af: Flannery Frances L. – (Linket til posten: https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=820010-katalog%3Assib034308226)

Naar jeg trykker “Bestil” faar jeg foelgende besked:

“Alternativ adgang til materialet

Der er flere muligheder for at få adgang til dette materiale. Se nedenfor (eller under Mere information i posten):”

Hvis jeg trykker på “hvilke biblioteker der har materialet,” faar jeg at vide at Det Kgl. Bibliotek – Aarhus har bogen – og at der er “online begraenset adgang”…

Men det er ikke klart hvordan jeg bestiller bogen (e-bogen) til at komme til mit favorit bibliotek på Christianshavn (Koebenhavn K) – eller om man bare ikke kan lane den.

Kan du fortaelle mig hvordan jeg bestiller bogen?

Med venlig hilsen

Sofie

PS Jeg skal bruge bogen til min afhandling paa University of Liverpool.

Svar

Det er lidt tricky. Her er en forklaring. 

Du kan ikke få bogen til Christianshavns Bibliotek, men du kan se den på Det Kongelige Bibliotek - både i Århus og i København. Det er sådan, fordi licensen kun dækker Det kongelige Bibliotek.

Det med København fremgår ikke af posten i bibliotek.dk. I den står der kun Århus, men da der samtidig står EBS (Evidence Based Selection) efter Taylor & Francis, er det - i lige dette tilfælde - et abonnement, som også dækker København.

Årsagen til, at du ikke kan se lokation København i bibliotek.dk er, at Det Kongelige Bibliotek i København ikke har hældt alle deres licenser ind i bibliotek.dk.

Gør dette:

Hvis du søger titlen Understanding Apocalyptic Terrorism i REX, som er søgesiden hos Det Kongelige Bibliotek i København.

https://rex.kb.dk/primo-explore/search?vid=NUI&lang=da_DK

så kommer posten frem (se linket herunder eller det vedhæftede skærmdump).

Nu har du to muligheder:

1) Tag cyklen fra Christianshavn ind til Det kongelige Bibliotek (Diamanten) og se bogen hos dem.

2) Opret dig som bruger på Det Kongelige Bibliotek i København eller eventuelt et af disse campus: KUB, KU, RUC. Når det er sket, vil jeg mene, at du kan hente ebogen derhjemme. Det kommer dog lidt an på hvilke rettigheder, du bliver oprettet med. Du kan spørge her: https://kontaktbiblioteket.kb.dk/index.php

Link til ebogen i REX

 

15-10-2019

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive