Tidligere svar

forslag til 9-årig læser

Spørgsmål

Mit barnebarn er 9 år, men en ret svag læser. Vi vil så gerne finde bøger, der siger hende noget. Nu havde vi endelig succes med "Hviskelegen", så hun for første gang blev fanget ind. Mon I kan anbefale bøger, der handler om noget (lige nu er det ikke fantasy) og som ikke er svære at læse? Tit bliver bøger lidt pattede, hvis de skal være lette at læse, men der må da findes gode bøger med et rimelig lavt lixtal. Jeg håber virkelig, I kan hjælpe.

Venlig hilsen Trine

Svar

Jeg har tjekket, at "Hviskelegen" af Morten Dürr er lix 18. Det er umiddelbart et rimeligt niveau for en 9-årig. 

På samme niveau er "K for Klara"-serien. Den er utroligt populær og handler om genkendelige hverdagsudfordringer for piger i dit barnebarns alder: https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A50774643

Den spændende serie "Star girl" handler om en pige, der lever et almindeligt liv med skole og venner, men som i al hemmelighed er popstjerne. Serien er lidt nemmere end "K for Klara":  https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A53515975. 

På denne side kan I finde inspiration til læsning efter lix, https://biblioteksbanden.dk/golix/. Siden henviser til bøger på eReolenGo.dk, men I kan jo også søge titlerne frem på jeres lokale biblioteks hjemmeside. 

06-04-2021

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive