• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Litteratur om engle til undervisning i 4. klasse samt en bestemt roman om en engel

Spørgsmål

Jeg leder efter nogle bøger til et tema om engle, jeg skal undervise i, i en fjerde klasse. I den forbindelse er jeg kommet i tanke om en spansk bog, jeg læste i sin tid på gymnasiet. Den handler om et fattigt ægtepar, der en dag finder en engel i deres hønsehus; en gammel mand, hvis vinger er ødelagte. De begynder at lave deres gård til en turist attraktion, og til sidst bliver englen rask og flyver væk. Jeg troede det var Federico Garcia Lorca, der havde skrevet den, men jeg synes ikke jeg kan finde noget under ham, som minder om den, og jeg kan selvfølgelig ikke huske titlen.
Hjælp mig..

Svar

Du kan selv søge i http://bibliotek.dk i emnefeltet på engle? (spørgsmålstegnet sætter du for at få andre endelser med)
Vælg i materialetype: skolemateriale

Du får også lige et par stykker af mig her:
Uldall, Elisabeth
Engle / Elisabeth Uldall ; læsepædagogisk bearbejdet af Grete Sonne. - 1. udgave. - Kbh. : Alinea, 2002. - 32 sider : ill. i farver. - (Læs dansk fakta)

Hertil findes fagligt læsekursus på forlagets internetadresse http://www.alinea.dk/www/catalog.nsf.
Adgangsmåde: Internet. Klik for fagligt læsekursus.
Fra 9 år.
Indhold: Engle alle vegne ; Engle er ikke som os ; Mange slags engle ; Engle har travlt ; Fra gammel tid ; Glansbilleder ; Superman ; Engle til jul ; Engle på reklamer ; Engle i dag ; Findes der engle?.

Liv og religion 1 : grundbog / Carsten Bo Mortensen, John Rydahl, Mette Tunebjerg ; faglig redaktør: Jens Balle ; tegninger: Lars Petersen. - 1. udgave. - [Kbh.] : Gyldendal Uddannelse, 2000. - 55 sider : alle ill. i farver

Hvad er gud, hvad er godt og ondt, hvad er glæde, hvad er at få og miste, hvad er engle og hvad er fællesskab. Billeder understøttet af kort tekst.
Fra 6 år.
- - Arbejdsbog. - 2000. - 48 sider : ill..
- - Lærerens bog. - 2000. - 227 sider : ill..

Den spanske roman du efterlyser, kan jeg ikke hjælpe dig med, men skriv igen måske er der en anden af kollegerne, der svarer i denne tjeneste, der kan hjælpe dig med det.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive