• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Mantikorer.

Spørgsmål

Er der nogen teorier omkring mantikorer og om d eksisterer.. Mantikorer er fabelskabninger. Løbekrop, menneskehoved og skorpionhale.
På forhånd tak.

Svar

Det frygtelige monster siges at leve i skovene i Indonesion, Malaysia og Indien. Det har en krop som en løve og et hoved som en grim, gammel mand med en enorm mund fuld af tænder. dets hale er skællet som en slange, og for enden er der en kugle af af giftige pile.
Mantikoren driver jagt på jægere i regnskoven, og når den først har fået indkredset sit bytte, affyrer den en salve af giftige pile med det.
Hver eneste bid kød og ben på bytte bliver flået op dens tænder, der er skarpe som barberblade.

Man er ikke helt enig omkring væsnets hale, nogle siger at det er en skorpions hale.

Men alle er er enig i at dyret ikke lever i virkeligheden, men er et fabeldyr.
Navnet er nok persisk, det skulle simpelt hen betyde den, der æder mennesker", historien er nok bragt fra Indien til Persisk, hvor den fik sin navn.
De tidligste forfattere skød al tvivl til side. De skrev løs om dyret, selv om de ikke havde set den, men på det tidspunkt havde man heller ikke set en elefant. Så hvis de godtog den ene, hvorfor så ikke også den anden.

http://www.natsunivers.dk/index.php
39.3 Kruch, J.W. - Fabeldyr
39.3 Ingpan, Robert - Monster og dæmoner

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive