Tidligere svar

Julehøjtlæsning for 8. klasse

Spørgsmål

Jeg har brug for en højtlæsnings jule/eventyrbog til december måned. Jeg har en 8. klasse, hvor eleverne skal øve sig i at læse højt for hinanden i december.

Jeg har læst Julemandens død med dem sidste år, så jeg er på udkig efter en anden titel på en god ungdomsjulebog (eventyrbog)

Kan du/I hjælpe

Svar

1) Drengen Der Ville Redde Julemanden Fra At Blive Skåret I Skiver af Jesper Wung. En fræk og sjov historie for større børn.

2) En magisk jul af Henrik Frederiksen. Du skal nok kigge den igennem først for at vurdere, om den stadig fungerer i dag - 23 år efter den blev skrevet. Bogen har fået fremragende anmeldelser, bl.a.: 

”Rablende morsomme indfald, grotesk julestemning og skarp surrealistisk satire. Evangeliet ifølge Henrik Frederiksen er ikke for de sarte.” - Bo Green Jensen, Weekendavisen, og ”Romanen er Stand-up Comedy på print: Fræsende, rablende mundtligt og veloplagt turneres de respektløse juleløjer fornøjeligt.” - Anders Raahauge, Jyllands-Posten.

3) Julekalender for voksne af Halfdan Rasmussen. En samling af 24 digte beregnet til at blive læst højt og diskuteret i julemåneden. Det er  selvfølgelig noget andet end en sammenhængende historie, men hvis du har erfaring med fx Guidet Fælleslæsning, kan digtene skabe et godt og anderledes refleksionsrum for klassen. 

4) Et juleeventyr af Charles Dickens. Den store juleklassiker. Den er kun 141 sider lang, så mon ikke man kan nå den i løbet af måneden.  

5) De dansk-vestindiske nisser : en julefortælling for voksne af Flemming Jensen. En julekalenderbog i 24 kapitler for voksne og andre barnlige sjæle. 

27-10-2020

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive