• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Integration af personer fra Ukraine og Syrien

Spørgsmål

Hej

Jeg skal skrive en opgave om emnet integration med vægt på integration af folk fra Ukraine og Syrien.

I den forbindelse har jeg på for følgende:

- tal på antallet af folk fra Ukraine og Syrien som er kommet til DK, blevet i DK, hjemvendt (eller sendt hjem!), beskæftigelse blandt de to grupper, hvem er igang med uddannelse, sociale ydelser osv.

Herforuden nogle artikler der omhandler/problematisere integrationen af de to grupper: fx har modtagelsen været ens, er der tale om forskelsbehandling, underlagt de samme regler eller særlove, hvorfor forskelsbehandling osv.

En stor mundfuld! Håber I kan hjælpe?

Mvh. JensMartin

 

Svar

Tak for spørgsmålet. 

Jeg har valgt at henvise til Danmarks Statistiks tabeller, så du selv kan finde og udvælgte de for dig udvalgte tal i bedste opgaveformat (fx grafer). 

Statistikbanken (Danmarks Statistik) har forskellige tal for indvandrere. Det er officielle tal, som er velegnede til opgavebrug. 

Tal for ind- og udvandrede opdelt på statsborgerskab: 

Tal for erhvervsfrekvens:

Oversigter over statistik for indvandrere og efterkommere: 
Kategorien indvandrere og efterkommere: https://www.statistikbanken.dk/20024 

Artikler om relationer mellem ukrainske og syriske flygtninge, herunder særlove:
Sandsynligvis har du institutionsadgang til artikel-databasen Infomedia via fx UniLogin - ellers kan du sandsynligvis få adgang via dit lokale folkebibliotek. 

Søg med denne søgestreng i Infomedia databasen ('Ekspert'-søgefanen), og afgræns evt. til 'landsdækkende dagblade'. Der ser umiddelbart ud til at være rigeligt: 

ukrain* AND syri* AND (særlov* OR forskel*) 

29-04-2023

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive