• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Hvordan bliver jeg registreret som låner

Spørgsmål

Hvordan bliver jeg registreret som låner og kan jeg låne hjemmefra?

Svar

Ja og ja: Du starter med at finde ud af hvilket folkebibliotek der er det nærmeste, det kunne f.eks. være Viborg, og så går du ind på Viborg biblioteks hjemmeside og tilmelder dig som låner. Det gør du her: https://www.viborgbib.dk/

Når du er inde på siden klikker du "Log ind" oppe i højre hjørne, og på det gardin der kommer frem øverst på skærmen klikker du på "Opret bruger" hvorefter du kommer til en side som forklarer vilkårene for at blive oprettet, og på denne side klikker du "Opret dig som bruger" hvorefter du bliver bedt om at logge ind med dit NemID.

Hvis du ikke er glad for NemID etc. kan du også møde op på dit lokale bibliotek, med dit sundhedskort i lommen, for at blive oprettet. - Fordelen ved denne måde at gøre det på er, at du så med det samme kan få en introduktion til hvordan du bestiller materialer hjemmefra.

Men proceduren er som regel at man bestiller bøgerne hjemmefra, og henter dem på biblioteket, når man har fået besked om at materialerne er klar til afhentning. Men hvis grunden til at du vil låne hjemmefra er at du er dårligt gående eller lign. har du 2 muligheder: 1. at blive tilmeldt "Bogen kommer" som er et tilbud hvor de bestilte bøger bliver bragt hjem til dig, eller 2. at bruge e-reolen, som er en hjemmeside: https://ereolen.dk/ hvor du kan låne og læse eller høre lydbøger: Det kræver bare at du er registreret som låner på biblioteket!

03-05-2018

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive