Tidligere svar

Beskrivelse af Robert Kegans udviklingstrin

Spørgsmål

Jeg søger efter Robert Kegan's udviklingsteori - beskrivelse af de 5 faser, baggrund for teorien og evt. anvendelse. Det må meget gerne oversat til dansk og/eller skrevet og fortolket af en anden forfatter.
De fem faser:
0. Symbiose, 1. Mystik, 2. Egocentreting, 3. Normativitet, 4. autoritet, 5. Integritet.

på forhånd tak for hjælpen:o)

Svar

Jeg har desværre ikke fundet litteratur om Robert Kegans udviklingstrin på dansk. Jeg har fundet en kandidatafhandling fra Århus Universitet, hvor kapitel 5 gennemgår Kegan og "det udviklende selv". Se dette link: http://web38351.web09.talkactive.net/Selvoplevelsens_transpersonlige_udvikling.pdf Hvis det ikke virker, så skriv "robert kegan udviklingstrin" i Google, så kommer den frem.

Et andet tip er at søge artikler via GoogleScholar (www.scholar.google.com). Da du leder efter fortolkninger, vil jeg anbefale dig at søge efter artikler, hvor hans navn indgår i titlen. Det gør du ved at skrive: "alleititel: robert kegan" i søgefeltet. Så kommer der ca. 40 artikler frem. Nogle af dem skal du sandsynligvis befinde dig på et bibliotek for at kunne se, men det giver i hvert fald et billede af, hvad der er skrevet om ham.

Du kan se en kort beskrivelse af Robert Kegans arbejde samt udvalgte litteraturhenvisninger på wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Kegan Her er der også en henvisning til hans side på Harvard School of Education (http://www.gse.harvard.edu/faculty_research/profiles/profile.shtml?vperson_id=318).

Jeg håber dette er en hjælp trods alt.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive