• Stil dit spørgsmål her
  • Tidligere svar
  • Om Biblioteksvagten
Tidligere svar

Film om mariehøns

Spørgsmål

Hej
findes der en film om mariehøns, som jeg kan bruge til undervisning i en børnehaveklasse? jeg har en modtagelsesklasse, hvor eleverne ikke kan så meget dansk, så filmen skal helst være nem at forstå. Det må gerne være en tegnefilm.
på forhånd tak

Svar

Det eneste relevant jeg finder, efter at have søgt på alle biblioteker i Danmark, er nedenstående:

Insekter / dansk bearbejdelse: Elsebeth Grum. - Kbh. : Danmarks Radio : for Undervisningsministeriet : Landscentralen for Undervisningsmidler {distributør}, 1984. - 3 kassetter (U-matic)
Baseret på hollandsk udgave: Amsterdam : Nederlandse Omroep Stichting
Delvis tegnefilm
Udsendt 24.1, 25.1 og 30.1 1984
Tværfagligt. 0.-2. skoleår
Hvert program indledes og afsluttes med en kort tegnefilm. Herimellem fortæller en dokumentarfilm om henholdsvis mariehøne, flue, citronsommerfugl og oldenborre. I alle 3 dokumentarfilm skildres insekternes liv: parring, æglægning, larve- og puppestadium og voksenliv
Del 1 : Mariehønen. - 1 kassette
FAUSTNR: 0 366 939 4
Katalogkoder: DBI198420 DBI
Pris: kr. 30.50 (kun til undervisningsbrug, lånetid 1 uge)

Eftersom filmen er lidt besværlig at bestille, har jeg indsat hele posten. Den kan du printe ud og tage med på dit lokale bibliotek. Sagen er dén, at filmen ikke kan lokaliseres til et bibliotek, men som følge af at den er til undervisningsbrug, og du skal bruge den til samme, kan den nok skaffes fra et pædagogisk center/center for undervisningsmidler. Undersøg mulighederne på dit lokale bibliotek.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive