Tidligere svar

Opgave om Nordkraft / misbrug

Spørgsmål

Jeg mangler nogle samfundsfaglige oplysninger om narkotikamisbrug. Det kunne f.eks. være statistikker, noget om social arv, hvilken hjælp der tilbydes til misbrugere som ønsker at komme ud af misbruget og om hvor let/svært det er at komme ud af det, hvordan man kan få fat på stoffer i DK, osv.

Svar

Du kan blive inspireret til hvilken retning, dit emne skal tage ved at benytte databasen Faktalink. Faktalink er en database, der kræver abonnement, men spørg om ikke din skole har adgang til SKODA (hvor databasen ligger for skoler). Ellers har de fleste større folkebiblioteker adgang direkte til Faktalink-databasen.

Jeg skrev 'narkoman' eller 'stofmisbrug' i søgeordsfeltet - så kom der både faktaartikler om antallet af narkomaner i DK/EU, om socialt udstødte (hvor narkomaner er én af de udstødte grupper) osv.
Nogle af artiklerne har et par år på bagen, men det kan være svært at finde nye tal, der ikke er flettet sammen med fx. alkoholmisbrug o.lign.

Prøv at linke til Sundhedsstyrelsen - vælg 'Narkotika', der er mange gode publikationer og statistikker http://www.sst.dk/sundhed3a.aspx

Jeg vil anbefale dig at kigge på Center for Rusmiddelforsknings hjemmeisde http://www.crf-au.dk/default.asp - her er links til forsskning og andre publikationer samt en rigtig god linksamling til relevante steder at høste info om statistik mv.

12-11-2012

NB! Eksterne link i denne besvarelse fungerede da svaret blev afsendt. De er ikke blevet kontrolleret siden og kan være blevet inaktive

Hvem svarer på spørgsmål lige nu?
AnnaJammerbugt Bibliotekerne
EvaSvendborg Bibliotek
Jørn Svendborg Bibliotek
Kristian Biblioteket i Thy